Monica Lewinsky over haar (inter)nationale vernedering

imonica-lewinsky-tv-interviewHet was lang stil rond de ex-minnares van president Clinton, die in 1998 zijn beroemde quote deeed: “I did not have sexual relations with that woman Monica Lewinsky’.

Begin mei van dit jaar schreef Lewinsky (inmiddels 40) in de Vanity Fair over die turbulente tijd en vanaf vanavond is er op National Geographic een drieluik te zien over 1 van de meest besproken affaires van de afgelopen eeuw.

22 lentes zo fris was ze toen ze stage liep in het Witte Huis en verliefd werd op de machtigste man ter wereld.

De affaire met de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton lekte uit en door alles wat er over haar heen kwam voelde ze zich ‘de meest vernederde vrouw ter wereld’, zo zegt ze de documentaire ‘The ’90s: The Last Great Decade?’

NRC-correspondent Guus Valk legde dit vorige maand uit naar aanleiding van haar eigen artikel:

Lewinsky wil vanwege de toekomst van anderen niet langer met een boog om haar eigen verleden lopen. Hillary Clinton overweegt zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen van 2016 en zou een grote kans maken op het presidentschap.

De affaire-Lewinsky was de afgelopen jaren op meerdere niveaus een pijnlijke kwestie voor haar. De publieke afgang van Bill Clinton straalde op haar, de bedrogen echtgenote, af. Bovendien wordt Hillary Clintons loyaliteit aan haar man vaak uitgelegd als hard pragmatisme.

Lewinsky schrijft dat geruchten over zwijggeld, aangeboden door de Clintons, niet waar zijn. Hillary Clinton oordeelde volgens Lewinsky relatief mild over haar (‘een narcistische looney toon’), en ze verwijt zichzelf ook dat haar man is vreemdgegaan.”

Lees ook:Monica Lewinsky spreekt na jaren stilzwijgen om anderen te steunen
Lees ook:Hillary Clinton is de meest bewonderde vrouw van de Amerikanen
Lees ook:‘s Werelds beste actrices knokken om de rol van Hillary Clinton
Lees ook:Bill Clinton wil na Obama een vrouwelijke president
Lees ook:Amerikaanse zender NBC maakt serie over Hillary Clinton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>