Annette Kellerman (1886-1975) was op vele fronten ‘de eerste’

Annette.Kellermam-UnitardSuitDe ondernemende Annette Kellerman was in vele opzichten haar tijd ver vooruit.

Ze werd geboren in Marrickville in Australië in 1886. Op haar 6e begon ze met zwemmen en in 1905 deed ze, als eerste vrouw ter wereld, een poging om Het Kanaal over te zwemmen.

Na 3x moest ze opgeven. Annette was de eerste vrouw die een ééndelig badpak droeg en werd daarvoor in 1907 gearresteerd vanwege onkuisheid…….

Toen ze weer vrij was, startte ze een eigen badpakkenlijn.

Na haar zwemcarrière startte ze een filmcarrière. In 1916 was Annette de eerste actrice in een hoofdrol, die een naaktscène speelde, namelijk in ‘A Daughter of the Gods’.

Kellerman schreef tevens verschillende boeken, zoals ‘How To Swim’ (1918) en ‘Physical Beauty: How To Keep It’ (1919), en kinderverhalen, zoals ‘Fairy Tales’ of the ‘South Seas’ (1926).

Annette Kellerman was haar tijdgenoten 100 jaar voor. Zo was ze een overtuigde vegetariër en opende ze haar eigen health food bar in Long Beach (Californië) na haar filmcarrière.

In 1970 keerde ze met haar man terug naar Australië, waar ze 5 jaar later op 89-jarige leeftijd stierf. Haar as werd uitgestrooid in het Great Barrier Reef.

Lees ook:Annette Herfkens overleefde als enige vliegtuigcrash Vietnam
Lees ook:Rappen tegen Australische tampon-tax
Lees ook:Actrice en mensenrechten-activiste Ruby Dee (91) overleden
Lees ook:Rachel Klamer wint wereldbeker triatlon
Lees ook:‘Dikke vrouwen doen het beter in komedies’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>