‘Vrouwen beter als bijrijder dan als chauffeur’

Kortgerokte vrouwen kunnen beter achterin een auto gaan zitten omdat ze anders de bestuurder maar afleiden. Ook vrouwen bij wie de handjes een beetje los zitten, moet je achterin zetten. Vrouwen zijn meer bijrijders dan bestuurders,

Auto rijden zelf kan je beter aan de ‘alpha males’ overlaten. Voor zo’n bijrijder is het dan natuurlijk wel meegenomen als ze mooie benen heeft.

Voila: de tekst van het instructieboekje anno 2016 als je in Argentinië een FIAT koopt.

De handleiding veroorzaakte deze week opschudding nadat diverse Argentijnse vrouwenrechtengroeperingen de inhoud ervan aan op sociale media postten. Waarop Fiat Argentinië het boekje terugtrok en op Twitter verklaarde dat het nooit de bedoeling was geweest iemand te kwetsen.

Ook al zijn er steeds meer vrouwen die in plaats van op auto’s gaan liggen, in de boardroom van de bedrijven zitten, is het seksisme in deze branche nog steeds merkbaar. De Volkskrant noemt de keurige Salon international de l’automobile de Genève. Daar werden jongstleden maart de nieuwste automodellen bijna overal vergezeld door jonge vrouwen in spannende jurken. De bikini’s van weleer zijn weliswaar verdwenen, maar de boodschap is dezelfde. Sex sells.

Illustratie: FIAT-reclame 70′er jaren

Lees ook:Britten bedenken ‘vrouwbestendige roze auto’
Lees ook:Massage-slavinnen op het Amsterdamse Rokin!
Lees ook:Vader heeft nog altijd het eerste ‘recht’ op de gezinsauto
Lees ook:Wetenschappelijk onderzoek naar seksisme stuit op …. seksisme
Lees ook:‘Complimenteus’ seksisme is zeker zo fnuikend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>