‘Hoewel je alles aan mannen overlaat, moet je de anticonceptie zelf regelen’

AnticonceptieZuidKoreaGeloof het of niet, maar bovenstaan oneliner hoort bij een campagne van de overheid in Zuid Korea om gezinsplanning bij hun inwoners te promoten.

Op de poster staat een jong stel dat er blijkbaar een winkelsessie heeft opzitten. De man draagt haar tassen.

Met daarbij de tekst: ‘Hoewel je alles aan de mannen overlaat, kun je beter de verantwoordelijkheid omtrent anticonceptie zelf nemen…….’

Op sociale media werd meteen heftig gereageerd. “Waarom worden we gezien als inhalig en afhankelijk?”, vraagt een vrouw zich af.

Mannen waren al even ontstemd. Sommigen voelden zich op hun pik getrapt omdat een man wordt afgebeeld als een sul die werkjes doet voor een vrouw. Andere mannen vinden dat zij als onbetrouwbaar worden afgeschilderd als het op anticonceptie aankomt.

Het ministerie haalde de poster dus snel uit de media. “De reacties van het publiek strookten niet met onze opzet om abortussen te voorkomen door mensen aan te sporen anticonceptie te gebruiken”, aldus de woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid.

Vorige maand kreeg het Zuid-Koreaanse ministerie van Werkgelegenheid oo reeds hevige kritiek nadat zij sollicitatietips voor vrouwen hadden gepubliceerd, die velen seksistisch vonden.

Daarin stond o.m. dat vrouwen zich grapjes over seks moesten laten welgevallen door hun mannelijke collega’s. Na klachten werd ook die post verwijderd.

Lees ook:Een ring die vrouwen beschermt tegen hiv
Lees ook:Petitie voor seksuele en reproductieve rechten van vrouwen in Burkina Faso
Lees ook:Meerdere meiden onderschept onderweg naar jihad Syrië
Lees ook:15 miljoen ongewenste baby’s per jaar
Lees ook:Anticonceptie: van vagina spoelen met Coca Cola tot gemalen krokodillenpoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>