Educatie van meisjes: ‘over 10 jaar moet de helft van presidenten vrouw zijn’

Ellen_Johnson_Sirleaf-Ellen Johnson Sirleaf, presidente van Liberia, nam gisteren deel aan een bijeenkomst in het kader van de Paritaire Parlementaire Vergadering in Brussel.

Dit weekend is het Internationale Vrouwendag en dit jaar staat in het Europees Parlement het versterken van vrouwen en meisjes door middel van onderwijs centraal………

“Ik ben een zeer groot voorstander van onderwijs aan meisjes”, vertelt Johnson Sirlaf op de site van het EP.

“Toen ik in januari ons Parlement toesprak, heb ik gezegd dat de regering beleid zal maken voor gratis onderwijs voor al onze meisjes op de middelbare school. Bij de vieringen op op Internationale Vrouwendag, zal ik oproepen tot meer steun voor onderwijs aan meisje en ik denk dat mijn eigen ervaring een goed voorbeeld is.”

Ze ziet in de nabije toekomst dan ook graag meer vrouwen als collega’s. “Als er het komende jaar 2 of 3 zouden bijkomen, zou ik gelukkig zijn. Echter, over 10 jaar moet de helft van alle presidenten vrouw zijn.”

Lees ook:Michelle Obama: ‘Breng onze meisjes thuis’
Lees ook:Coverstory: 14 miljoen meisjes van 8 jaar trouwen dit jaar
Lees ook:Chinese feministes vrijgelaten uit gevangenis
Lees ook:Programma Internationale Vrouwendag 2014, ook bij u in de buurt!
Lees ook:Supermarkt SPAR wil vrouwen terug aan hun aanrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>