Ach help, kinder miss-verkiezingen in Nederland!

MiniMissDe Amerikaan Michael Booth van International Fresh Faces is vast van plan om volgend jaar in Nederland een professionele Nationale Kindermissverkiezing te houden.

Ook richt hij zijn pijlen op de rest van Europa.

Alleen Frankrijk ontbreekt op zijn lijst, want daar zijn kindermissverkiezingen sinds vorig jaar verboden.

In Nederland is dat helaas nog niet het geval…….

Daarover bericht vandaag het AD.

Het zijn kinderen, soms peuters nog, die met haarstukken, neptanden, lagen make-up en in enkele rondes in slechts een string en push-up bikini over de catwalk lopen. De hoofdprijs: $2000 en een fonkelende Miss-kroon.

De Amerikaanse zakenman is verantwoordelijk voor een van de grootste toernooien in de VS (Datona Beach in Florida). Booth zegt zondagavond in een aflevering van het RTL5-programma 5 Extreem dat deelnemen aan een missverkiezing goed is voor de ontwikkeling van een kind. “Ze groeien op tot leiders in plaats van volgers. Het zijn de toekomstige directeuren, politici en tv-persoonlijkheden. Dit zou ook in Nederland moeten plaatsvinden.”

Kinderpsychologe Prem Kroon: “Er is naar mijn weten nooit onderzoek naar gedaan, maar dit lijkt me zeer schadelijk voor kinderen. Er wordt ze iets opgelegd door hun ouders: dat ze alleen met mooi zijn iets voorstellen.”

5 Extreem-maker en presentator Ewout Genemans volgde 2 Nederlandse kinderen die afgelopen juli met hun ouders naar Florida afreisden om mee te doen aan zo’n missverkiezing. Hij schrok van wat hij zag in de VS. “Soms zie je kinderen genieten, maar het zijn vooral hun enthousiaste ouders die er lol aan beleven. Het gaat best ver.”

Het programma volgt onder andere de 4-jarige kleuter Djamilla Maathuis uit Slagharen. Haar ouders biechten op dat ze van familie en vrienden geld hebben geleend. Ze krijgen niet van iedereen enthousiaste reacties. “Ik word door mensen een slechte moeder genoemd,” zegt moeder Jasmijn. “Ik zou van mijn dochter een hoer maken en pedofielen op gedachten brengen.”

Peuters als levende Barbies:
5 Extreem, zondag 14 september 2014, 21.30 uur, RTL 5

Lees ook:Kinderen van alleengaande moeders doen het net zo goed
Lees ook:Thuisblijven voor ziek kind: 9 van de 10x doet de moeder dit
Lees ook:1 stem + 1 gitaar (+ 1 ziel): Maaike Ouboter laat iedereen huilen
Lees ook:Superwoman stripverhaal met moslima in heldenrol
Lees ook:Diane von Furstenberg: ‘The Woman I Wanted To Be’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>