8 jarige Indiase Fatima Mangre is jongste gescheiden ‘vrouw’ van haar land

child_marriage_De 8-jarige Indiase Fatima Mangre is een illustratie van de wantoestanden in haar land.

Ze ‘trouwde’ 4 jaar geleden met de 10-jarige Arjun Bakridi.

Vorige week wou haar echtgenoot haar komen ophalen, maar bleek haar vader in te zien dat het huwelijk misschien een overhaaste beslissing was geweest.

Angil Mangre weigerde zijn dochter nu al mee te geven en dat eindigde in een echtscheiding.

Fatima Mangre, die in het Shravasti district in de staat Uttar Pradesh woont, werd op 4-jarige leeftijd door haar vader Angil uitgehuwelijkt aan Arjun Bakridi.

Nu de ondertussen 14-jarige knaap ‘zijn’ bruid wou komen ophalen, bleek vader Angil zich bedacht te hebben. Hij zou zich gerealiseerd hebben dat het verkeerd is dochters zo jong uit te huwelijken. Ze verdienen een onbezorgde kindertijd en het is mijn taak daarvoor te zorgen”. Hij wil Fatima nu pas laten vertrekken wanneer ze 18 is.

Arjuns vader was echter niet tevreden met deze wijziging van hun overeenkomst en de discussie leidde uiteindelijk tot een echtscheiding. Fatima Mangre is nu het jongste meisje ooit dat in India gescheiden is.

Ondertussen stelde de Indiase overheid een onderzoek in naar beide families. De officiële leeftijd om te huwen ligt immers op 18 jaar in de staat. De Nationale Commissie voor vrouwenzaken noemt het voorval schandalig en controversieel en eist meer details omtrent hele hele gebeuren.

In de noordelijke staat Uttar Pradesh kan slechts 19% van de vrouwen lezen en schrijven. De staat heeft een van de hoogste cijfers voor kinderhuwelijken in India en met name het Shravasti district waar Fatima woont scoort uiterst hoog.

Volgens UNICEF wordt in het district eenderde van de meisjes voor hun 18e jaar uitgehuwelijkt. Dit in vergelijking met een nationaal gemiddelde van 22%..

Lees ook:Nu ook Zwitserse vrouw slachtoffer van groepsverkrachting India
Lees ook:Vrouwen willen niet meer op vakantie naar India
Lees ook:Marokkaanse bedreigd, omdat ze meeliep in lesbo-modeshow
Lees ook:‘Gesluierde peuterjuf is terecht ontslagen’
Lees ook:13-jarige Indiase beklimt als jongste ooit Mount Everest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>