Boko Haram: ‘Ons werk is schieten, verkrachten en doden’

NIGERIA CHIBOK GIRLS PROTESTDe terreurgroep Boko Haram heeft in Nigeria zeker 2000 meisjes en vrouwen ontvoerd, verkracht en uitgehuwelijkt.

Ook werden ze gedwongen deel te nemen aan aanvallen op hun eigen dorpen.

Amnesty International komt met deze schokkende cijfers in een rapport, precies een jaar na de ontvoering van 219 meisjes uit een internaat, die nog steeds niet terug zijn, in Chibok.

Ook honderden andere meisjes en vrouwen hebben de gruweldaden van Boko Haram meegemaakt. Daarnaast zijn vorig jaar mannen gedwongen om mee te vechten. Deden ze dat niet, dan werden ze geëxecuteerd.

Amnesty sprak met 200 ooggetuigen en 28 slachtoffers die wisten te ontsnappen en uit satellietbeelden is op toemaken dat sinds begin vorig jaar Boko Haram zeker 300 aanvallen op dorpen heeft uitgevoerd.

Op de beelden zou vooral de schade in de stad Bama zichtbaar zijn. Bijna 70% van de stad is vernietigd en de straten lagen bezaaid met lichamen.

De mensenrechtenorganisatie roept de regering in Nigeria op om al het mogelijke te doen om burgers in het noordoosten van het land te beschermen. Ook moeten de ontvoerde vrouwen zo snel mogelijk worden bevrijd.

Lees ook:Opnieuw meisjes en vrouwen uit klauwen Boko Haram bevrijd
Lees ook:60 ontvoerde Nigeriaanse vrouwen ontsnapt aan Boko Haram
Lees ook:Gruwelijk: Boko Haram wil 250 ontvoerde Nigeriaanse meisjes als slavinnen verkopen
Lees ook:Walging: ontvoerde meisjes door Boko Haram massaal bezwangerd
Lees ook:Alicia Keys voert exact half jaar na verdwijning Nigeriaanse meisjes actie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>