620.000 mensen roepen reeds op tot vrijlating veroordeelde Soedanese

save-meriam-ibrahimAdvocaten gaan in beroep tegen de veroordeling van Meriam Yehya Ibrahim.

De hoogzwangere Sudanese vrouw werd afgelopen donderdag tot zweepslagen en de doodstraf veroordeeld. Amnesty beschouwt haar als gewetensgevangene.

De 8 maanden zwangere Meriam zit momenteel vast met haar ruim anderhalf jaar oude zoontje, omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan ‘overspel’ en ‘afvalligheid’.

Haar veroordeling leidde tot wereldwijde verontwaardiging. Tal van Sudanese organisaties, de Verenigde Naties, wereldleiders en meer dan 620.000 Amnesty-supporters hebben opgeroepen tot haar vrijlating………

Amnesty maakt zich ernstige zorgen over de gevangenisomstandigheden waarin Meriam sinds haar veroordeling wordt vastgehouden. We hebben verontrustende berichten ontvangen dat ze dag en nacht met haar voeten is vastgeketend. Meriam vertelde haar advocaten dat de ketens erg zwaar zijn en elke beweging pijnlijk is.

Haar advocaten gaven aan dat als het beroepszaak niet leidt tot Meriams vrijlating, ze de zaak voor het Sudanese Hooggerechtshof of het Constitutioneel Hof van Sudan zullen brengen.

Amnesty verwelkomt het feit dat er een beroep is ingediend, maar Meriam had eigenlijk nooit terecht moeten staan voor haar religieuze keuzes. Amnesty blijft actievoeren voor haar zaak en is hoopvol dat met voldoende internationale en lokale steun Meriam vrijkomt.

Lees meer over de veroordeling van Meriam Yehya Ibrahim
In Nederland hebben al meer dan 45.000 mensen aan de actie meegedaan. Kom ook in actie tegen haar veroordeling

Lees ook:Soedanese Meriam Ibrahim met kinderen vrijgelaten
Lees ook:130.000 Nederlandse handtekeningen voor Meriam Ibrahim
Lees ook:Zwangere Soedanese vrouw krijgt zweepslagen vanwege ‘overspel’
Lees ook:Soedanese Meriam Ibrahim weer opgepakt en weer vrij
Lees ook:Soedanese mag eerst bevallen voordat ze moet hangen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>