Zaak Els Borst in ‘Opsporing Verzocht’: geen tekenen van inbraak

OpsporingVerzochtDie lieve wijze vrouw die er jarenlang voor gestreden heeft dat iedereen in zekere mate zijn eigen einde kan bepalen, werd ruim een week terug door een onverlaat van haar ~nog zeer gezonde~ leven beroofd.

Het blijft een wrange zaak.

Het politieteam dat onderzoek doet naar de waarschijnlijk gewelddadige dood van oud-minister Els Borst (81), deed vanavond een oproep aan getuigen op TV……

Er zijn geen aanwijzingen dat er is ingebroken in het huis van de oud-minister.

Het politieteam lijkt nog weinig aanknopingspunten te hebben die kunnen leiden naar de dader(s). De politie deed vanavond een zeer algemene oproep aan getuigen in het programma Opsporing Verzocht.

Het rechercheteam wil graag mensen spreken die bij of in de omgeving van het huis van Borst aan de Ruysdaellaan in Bilthoven iets bijzonders hebben gezien.

“We realiseren dat het een brede oproep is, maar kunnen in dit stadium van het onderzoek niet specifieker zijn”, aldus een woordvoerder van de politie.

Borst is zaterdag 8 februari voor het laatst levend gezien toen ze van het D66-congres in Amsterdam vertrok. Ze reisde met de trein naar Bilthoven en reed vervolgens met haar blauwe Renault Clio naar huis.

Toen ze maandag door werd buurtgenoten dood werd aangetroffen bij haar woning, stond de auto in de garage, aldus de politie.

De politie wil niets zeggen over de doodsoorzaak of het tijdstip waarop Borst waarschijnlijk om het leven is gekomen. “Dat behoort tot informatie waarmee we een mogelijke verdachte willen confronteren.”

Forensische rechercheurs zijn vandaag nog de hele dag bezig geweest om de berg spullen te doorzoeken die zondag uit twee bospercelen in Bilthoven is gehaald. Of er al bruikbare sporen zijn gevonden, wil de politie eveneens niet kwijt.

Vandaag werd Dr. Els Borst-Eilers ook in de eerste en Tweede Kamer herdacht.
Herdenking-Els-Borst-Tweede-Kamer-1024-ANP_0

Lees ook:Els Borst stierf geen natuurlijke dood
Lees ook:Els Borst helaas door misdrijf om het leven gekomen
Lees ook:Wijlen Els Borst: huis verkocht, onderzoek naar haar dood loopt door
Lees ook:100ste D66-congres staat stil bij overleden Els Borst
Lees ook:Dood Els Borst begint Agatha Christie-achtige proporties te krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>