Jemenitische Nobelprijs-winnares doet oproep voor ontvoerde Judith Spiegel & Boudewijn Berendsen

Tawakkol KarmanDe Jemenitische activiste, journaliste en Nobelprijswinnares Tawakkul Karman heeft op haar Facebookpagina een dringende oproep gedaan aan haar regering.

Jemenitische autoriteiten moeten alles in het werk stellen om het ontvoerde Nederlandse paar Judith Spiegel & Boudewijn Berendsen vrij te krijgen.

Zijn zijn volgens haar ‘vrienden van Jemen’………

Karman vraagt in het bericht aan de Jemenitische president en minister-president om zich persoonlijk in te zetten voor het Nederlandse stel. De reputatie van Jemen verslechtert iedere dag dat Spiegel & Berendsen langer vastzitten, schrijft zij.

Haar Facebookpagina is in het Arabisch, bij het bericht heeft ze een link geplaatst naar de website avaaz.org met daarop een petitie voor de vrijlating van de Nederlanders.

Spiegel & Berendsen deden een week geleden in een video een oproep aan Nederland om alles te doen om hen vrij te krijgen. Ze zeiden te vrezen voor hun leven als niet aan de eisen van de ontvoerders wordt voldaan. Uit de video bleek niet wie hun ontvoerders zijn of welke eisen ze stellen.

Karman werd in 2011 het gezicht van de protesten tegen het Jemenitische regime van president Ali Abdullah Saleh. Ze kreeg de Nobelprijs voor de Vrede voor haar ‘geweldloze strijd voor de veiligheid van vrouwen en voor het recht van vrouwen om te participeren in het werken aan vrede’.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet toen weten over de zaak geen informatie te kunnen geven, dat zou de positie van de Nederlanders enkel benarder maken.

Lees ook:Eerste Arabische Nobelprijs-winnares mag Egypte niet binnen
Lees ook:Boek vrijgelaten Jemen-correspondente verschijnt volgende week
Lees ook:Brief en bericht dat het goed ging met de hond, hielden Judith Spiegel op de been
Lees ook:Journaliste Judith Spiegel en partner vrij en blij in Jemen
Lees ook:Nederlandse journaliste Judith Spiegel en haar man ontvoerd in Jemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>