Gemeente Den Haag is extra alert op vrouwen en meisjes die deze zomer worden uitgeschreven

GiveAFingerAmbtenaren van de gemeente Den Haag gaan deze zomer extra opletten als allochtone vrouwen uitgeschreven worden uit het bevolkingsregister.

Dit kan namelijk een teken zijn van gedwongen uithuwelijking.

Groen Links in de gemeenteraad maakt zich zorgen over dit fenomeen. Zeker nu, omdat in de zomervakantie vaak meisjes en vrouwen in het land van herkomst worden achtergelaten………..

Wethouder Ingrid van Engelshoven zei tijdens een vergadering dat baliepersoneel van de gemeente is gevraagd extra alert te zijn als een man een vrouw komt uitschrijven.

Als de ambtenaar twijfelt aan het verhaal, moet hij de uitschrijving weigeren door te voeren. Vervolgens wordt er een onderzoek ingesteld.

In oktober laat Van Engelshoven de gemeenteraad weten hoe vaak deze zomer een uitschrijving is geweigerd, en in hoeveel gevallen dit na onderzoek terecht bleek.

In ontwikkelingslanden trouwt 1 op de 3 meisjes voordat ze 18 jaar oud is. 1 op de 7 zelfs voordat ze 15 jaar oud is. Dat moet stoppen!

MTV en Plan Nederland zijn samen de strijd aangegaan tegen gedwongen kindhuwelijken. MTV bedacht het concept: ‘Give the finger to early & forced marriages!’

Lees ook:Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven ontvangt Els Borst Inspiratieprijs
Lees ook:Nieuwegein in actie tegen vaginale verminkingen
Lees ook:4x zoveel gedwongen huwelijken in Nederland als gedacht
Lees ook:Seks met gedwongen prostituee nog niet strafbaar
Lees ook:Zo snel mogelijk een verkrachting melden bij een CSG!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>