VIVA VALENTIJNSDAG: 7 EU-vrouwen per dag dood aan partnergeweld

Veertien februari; Valentijnsdag maar ook V-day: een symbolische dag tegen geweld tegen vrouwen.

Die V staat voor Victory, Valentine en Vagina.

En ook wel ‘verontrustend. 2.555 vrouwen in de E.U. laten elk jaar het leven door partnergeweld. Dat zijn er 7 per dag……..

Zo meldt Ingrid Verbanck vandaag op Knack.be.

Schrijfster van de Vagina Monologen Eve Ensler, heeft deze dag 15 jaar geleden tot V-Day gebombardeerd en zoals we al eerder schreven gaan 1 miljard vrouwen dat vandaag ……. nee: niet vieren. Wel dansen!.

Want wat te denken van al die verkrachtingen overal ter wereld, genitale verminkingen (FGM) in de Afrikaanse moslimlanden, kapot geschoten en verkrachte vagina’s in Congo. Vannacht schoot Olympisch hardloopkampioen ‘Blade Runner’ zijn vriendin Reeva Steenkamp dood. Partnergeweld.

Zoals eerder gemeld: ook in onze westerse E.U. is het geweld tegen vrouwen nog lang niet uitgebannen. 7 worden er dagelijks vermoord.

Volgens de mensen achter V-Dag zou 1 op de 3 vrouwen in haar leven geslagen of verkracht worden. Dat komt neer op ongeveer 1 miljard slachtoffers. Juist daarom hopen ze vandaag evenveel mensen te laten dansen over de hele wereld.

Valentijnsdag is anti-geweld-dag. Vandaag verlaten vrouwen wereldwijd hun huis, werk of wat ze ook aan het doen zijn, om te gaan dansen. Dat zal de aarde doen schudden en hopelijk wakker schudden. Er zijn gelukkig ook mannen die zich er druk om maken, zoals Robert Redford.

Lees ook:Dansen op Vagina Dag!
Lees ook:Eve Ensler: ‘Laat de aarde schudden!’
Lees ook:Vlaamse vrouwenorganisaties delen ijsjes uit
Lees ook:Slachtoffer partnergeweld zet selfie gemolesteerd gezicht online
Lees ook:Lily Allen is terug en veegt de vloer aan met seksisme in popmuziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>