Fotograaf heeft jaarlang dagelijks andere muze: ode aan de naakte vrouw

Nog 170 naakte vrouwen te gaan en dan is hij klaar.

Voor het project ‘A Muse A Day’ fotografeert kunstenaar Rem van den Bosch een jaar lang elke dag een ander naaktmodel, in alle soorten en maten, van 18 jaar tot aan 80-plussers……

Daarover bericht Omroep Zeeland.

Vrouwen van middelbare leeftijd bieden zich het meeste aan voor een naaktfoto. In die leeftijdscategorie (35-50 jaar) meldden al meer dan 500 vrouwen zich.

“Waar ik nog wel naar op zoek ben zijn vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, en 70- en 80-plussers. Vooral bij die laatste groep heb ik moeite om modellen te vinden”, zegt Van den Bosch.

Een ode aan de vrouw, noemt hij zijn project. ‘s Ochtends hoort Van den Bosch van zijn echtgenote waar hij die dag naartoe moet.

“Elk bezoek is weer anders. Ik praat vaak 3-4 uur met de vrouwen voordat we beginnen met fotograferen. Je hoort de meest uiteenlopende verhalen, van vrouwen die hun partner verloren of erg ziek waren, tot verhalen over zelfmoord.”

De belangrijkste reden voor vrouwen mee te doen aan het project is om gezien te worden.

Bij elke vrouw die hij fotografeert bedenkt Rem een thema. “Dat doe ik puur op gevoel. Daarnaast ben ik ook afhankelijk van mijn apparatuur en het weer. En van mijn auto”, lacht hij.

“De ANWB heeft mijn auto al verschillende keren moeten wegslepen, omdat die de geest gaf. Ook daardoor blijft het project elke dag weer een uitdaging.”

Het project ‘A Muse a Day’ loopt nog het hele jaar. Begin volgend jaar komt er een tentoonstelling en alle muzes van Rem van den Bosch worden gebundeld in een boek.

Lees ook:365 naakten voor de camera in 2015 als ode aan de vrouw
Lees ook:Eenogige Maria de Villota mag weer achter het stuur van een (race-)wagen
Lees ook:Vier vrouwen in de raad van toezicht van BOSCH
Lees ook:Deze vrouw verdient bakken vol geld als man
Lees ook:Fotografe zet alle vrouwen van de wereld op de kiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>