Janny Temime opnieuw kostuumontwerpster voor James Bondfilm

JanyTemimeIIJany Temime gaat de kleding verzorgen voor de nieuwe James Bondfilm.

De in Frankrijk geboren kledingsontewerpster werkte in de jaren ’80 en ’90 mee aan tientallen Nederlandse films, zoals ‘De Lift’, ‘Ciske de Rat’, ‘Antonia’ en ‘Karakter’.

Toen laatstgenoemde films beide een Oscar wonnen, verhuisde Temime naar Londen. Sindsdien verzorgde ze o.a. ook de kostuums voor alle Harry Potter-films……….

Het is de tweede maal dat Temime is gevraagd voor een Bondfilm: zij deed ook ‘Skyfall’. Het is het 2e Nederlandse tintje aan het nieuwe avontuur van 007, want de nog titelloze film wordt gedraaid door cameraman Hoyte van Hoytema.

“We kunnen samen lekker Nederlands praten op de set”, bevestigt Temime. Ze is zeer vereerd met de nieuwe klus. “Deze film wordt nog spannender, nog mooier en nog spectaculairder dan de vorige. Ik ben er heel erg blij mee.”

Verder mag ze niets zeggen over de acteurs of de inhoud van het verhaal. Er sijpelt wel steeds meer informatie naar buiten over de komende 24ste 007-rolprent. Er wordt de komende winter gedraaid in o.a. Rome en Oostenrijk.

Lees ook:‘Boven is het stil’ verfilmd door Nanouk Leopold
Lees ook:Waar blijven de vrouwelijke documentaire-makers?
Lees ook:‘Silent Ones’ van Ricky Rijneke in de prijzen op filmfestival
Lees ook:KIJKEN: film van Adidas en Marina Abramovic
Lees ook:Hanna Verboom zoekt moeders die haar film willen recenseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>