Lilith in da House

QueenBed_2012_selfportrait_lilith-350x232Henriëtte van Gasteren, bekend onder haar kunstenaarsnaam Lilith, is een verhalenvertelster met een passie voor fotografie.

Sinds 2006 laat zij haar zelfportretten voor zich spreken.

Terugkerende thema’s: vrouwen, identiteit, vrouwelijke archetypen, gender bending en het leven zelf. Maar met name vrijheid en gelijkheid…….

Ze fotografeerde zichzelf jarenlang in haar privédomein, in haar huis of haar tuin. Bijna elk hoekje komt terug in haar oeuvre, dat een vertelling in beelden is over vrouwen, kwetsbaarheid, erotiek en veel meer.

Voor haar project ‘Lilith in da House’ zocht ze begin 2012 het avontuur van een onbekende omgeving. In de media deed ze een oproep. Ze vroeg aan vreemden hun woning een dag beschikbaar te stellen, zodat zij er kenmerkende ‘Lilith zelfportretten’ kon maken.

Tientallen huiseigenaren reageerden. Lilith bezocht de huizen, vaak van onbekende mensen die op dat moment zelf afwezig waren.

Voor Lilith was ieder nieuw interieur een ontdekking en uitdaging. De uiteenlopende locaties en sferen zorgden voor een breed uitwaaierende baaierd aan artistieke mogelijkheden. Het resultaat is verrassend en tevens vertrouwd, want haar fotografie verandert weliswaar, maar blijft toch onmiskenbaar Lilith.

Van zaterdag 11 januari t/m zondag 9 maart 2014 presenteert het Limburgs Museum in Venlo deze tentoonstelling ‘A house is not a home van Lilith’.

Lees ook:Bijbelse vrouwen: hoeren & madonna’s
Lees ook:Pussy Riot speelt mee in ‘House Of Cards’
Lees ook:200 selfies van Heleen van Royen in Letterkundig Museum
Lees ook:David Cameron zet meer vrouwen in zijn kabinet
Lees ook:Ilvy Njiokiktjien is de allereerste ‘Fotograaf des Vaderlands’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Lilith in da House

  1. Lilith

    Dank voor de promotie!

      /  
  2. Anonimus

    Hele leuke fotografie. Succes met je tentoonstelling. Wordt zeker een succes. Ik maak een plaatsje in de agenda.

      /  
  3. Ben Sturme

    Prachtige fotografie. Je tentoonstelling wordt zeker een succes. Ik heb een datum gereserveerd in mijn agenda.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>