‘Iedere dag kleed ik me voor het theater van mijn leven’

We zijn hier bij powervrouwen.blog fan van de kleurijke dames van Advanced Style, het blog van de New Yorker Ari Seth Cohen.

Na het succes van het blog, een boek en vele media-optredens is er de langverwachte documentaire over de kleurrijkste bejaarden op aarde……

Morgen op het Canadese HotDocs Festival Toronto ‘Advanced Style, the documentary’ in première.

“Het leven is niet voorbij op een bepaalde leeftijd”, aldus Cohen. Hij is gebiologeerd door de vitale, chique en modebewuste New Yorksters-op-leeftijd die hij ruim 5 jaar geleden begon te fotograferen in de miljoenenstad.

“Ze doen nog zoveel en ze zien er nog zo goed uit. En het hoeft niet eens veel te kosten. Veel van de vrouwen die ik fotografeer, geven helemaal niet zo veel geld uit aan hun kleding. Ze kopen die in tweedehandswinkeltjes.”

De vrouwen die Cohen fotografeert variëren in leeftijd van 60 tot soms wel in de 100. De straten van New York vormen zijn werkterrein. Urenlang dwaalt hij er rond, totdat zijn oog valt op een modebewuste senior.

Een van hen is de 80-jarige Joyce Carpati, voormalig beauty-directeur van de COSMO. Ze herinnert hoe ze op Broadway een winkel uitliep en ze werd benaderd door een ‘jonge, knappe man’.

Ze keek Seth onderzoekend aan en toen zei ze: “Ik ben geen cougar!’ ‘Maar nee, hij wilde me alleen maar fotograferen voor het geweldige boek waaraan hij werkte, zei hij. En ik zei ‘ja’.”

Maar hoe kan het dat deze vrouwen zo modebewust zijn? Volgens de 80-jarige Lynn Dell geldt er 1 adagium: “Iedere dag kleed ik me voor het theater van mijn leven. Het maakt niet uit waar ik heen ga of wat ik die dag ga doen. En ik kleed me voor mijzelf, als ik er een ander ook gelukkig mee kan maken is dat mooi meegenomen.”

Lees ook:Net als Ari Seth Cohen ben ik van deze vrouwen fan
Lees ook:Kleurrijke ladies van Advanced Style nu op DVD en iTunes
Lees ook:IDFA: Advanced Style 60-plussers lopen niet in blommetjesjurken en helioforms
Lees ook:Leeftijdsloos STYLISH!
Lees ook:Voorproefje van überhippe 60+ vrouwen uit Advanced Style op filmfestival Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>