Zwangere Marissa Mayer van Yahoo gekraakt vanwege kort zwangerschapsverlof

MarissaMayerDe 40-jarige Marissa Mayer, sinds 2012 CEO van Yahoo, is in blijde verwachting van een eeneiige tweeling, maar ze is niet van plan om lang thuis te blijven als de 2 meisjes geboren zijn.

Via sociale netwerksite Tumblr liet ze weten dat ze gewoon doorwerkt als dat kan tijdens haar zwangerschap en slechts 2 weken verlof neemt…..

Die aankondiging kwam er via Tumblr, eigendom van Yahoo.

‘Ik laat jullie dolblij weten dat mijn man Zack en ik een tweeling verwachten’, schreef CEO Marissa Mayer. Maar ook: ‘Mijn zwangerschap verloopt goed en zonder complicaties, dus plan ik het dezelfde manier als met mijn zoontje, 3 jaar terug’. In 2012 kreeg Mayer een zoon, maar na 2 weken was ze alweer in the running.

Na veel gesteggel binnen het bedrijf voerde Mayer 2 jaar geleden 3 ouderschapsverlof in: vrouwen die bevallen waren, kregen 16 weken betaald verlof, voor vaders wordt 8 weken voorzien.

Dat ze zelf geen gebruik maak van deze regeling, veroorzaakt kritiek. ‘Mayer is een rolmodel’, aldus Anne Weisberg, voorzitter van het Families and Work Institute in New York. ‘Ze zou moeten weten dat dit niet alleen een persoonlijke keuze is. Mensen zullen dit interpreteren alsof leiderschap betekent dat je zelf niet kan doen wat het bedrijf toelaat, dat je er altijd moet zijn en dat werk het belangrijkste is’, zegt ze.

Anderen vinden het dan weer niet fair dat Mayer zich moet verantwoorden voor haar beslissing. ‘Wanneer heeft een mannelijke CEO voor het laatst moeten uitleggen hoe hij een baby en werk ging combineren?’, brengt Kristen Rowe-Finkbeiner, voorzitter van de belangengroep MomsRising als tegenwicht. ‘Mannen hoeven niet uit te leggen of ze wel of niet snel weer aan het werk gaan en of dat hun kinderen zal schaden. Zij hoeven hun beslissing niet te verantwoorden’.

Lees ook:Kwart topmanagers bij YAHOO is vrouw
Lees ook:Chinese bankvrouwen moeten fiat krijgen voor zwangerschap
Lees ook:Moeders van ziekenhuis-zuigelingen willen extra zorgverlof
Lees ook:Nederlandse mannen krijgen voortaan 5 dagen vaderschapsverlof
Lees ook:Marissa Mayer deed voor YAHOO al 16 overnames

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>