Federatie Zakenvrouwen eist topvrouwen

WomenAtTheTop-VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer moet zich inspannen om meer vrouwen in topposities te krijgen.

Dat eist de Federatie Zakenvrouwen in een brief aan de werkgeversbaas, die morgen wordt verstuurd.

De brief is mede-ondertekend door zo’n 40 vrouwen uit het bedrijfsleven, cultuur en politiek………..

Zo meldt het Financieel Dagblad.

‘Wij gaan er vanuit dat een streven naar meer vrouwen op topposities één van de speerpunten van uw voorzitterstaak zal zijn. Want als we goed kijken naar hoe het Nederlandse bedrijfsleven is opgebouwd dan zien we wel dat daar nog een wereld te winnen is’, zo luidt de dringende oproep.

De Federatie Zakenvrouwen, die streeft naar een verandering in het maatschappelijk denken ten aanzien van de arbeidsparticipatie van vrouwen, zegt dat driekwart van alle vrouwen in Nederland werkt. In Europa is de deelname van vrouwen aan de arbeidsmarkt ondanks de crisis gewoon doorgegaan, aldus de federatie.

Het aantal werkende jonge vrouwen in Nederland ligt op het hoogste niveau van Europa, zo staat in de brief te lezen. ‘Het is daarom des te opvallender dat er te weinig vrouwen zitten op echte topposities. Nog geen 10% van de raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven is vrouwelijk en dat percentage groeit nauwelijks.’

‘Pas in 2090, zo is de verwachting, zal 30% van de top van het Nederlands bedrijfsleven bestaan uit vrouwen. Dat is te laat voor onze dochters – en zelfs voor onze kleindochters’.

De brief komt enkele dagen nadat grote commotie ontstond toen telecombedrijf KPN liet weten gestopt te zijn met het voorrangsbeleid voor vrouwen in hogere functies.

Lees ook:Nederland en Duitsland zitten vrouwenquotum EU dwars
Lees ook:Nieuwe zender ZakenVrouwenTV online gegaan
Lees ook:5 redenen waarom er te weinig vrouwelijk talent naar de top stoot
Lees ook:Baltische staten doen het qua topvrouwen in Europa ‘t best
Lees ook:Jet Bussemaker roept vrouwen op minder bescheiden te zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>