Amnesty International haalt zich woede op de hals vanwege voorstel sekswerk

AmnestySexworkJarenlang heeft Amnesty International veel steun gekregen van internationale sterren voor zowat elk nieuw gelanceerd voorstel. Nu stuiten ze echter op weerstand.

De mensenrechtenorganisatie wil volgende maand namelijk een nieuw beleid rond sekswerkers lanceren tijdens een algemene vergadering in de Ierse hoofdstad Dublin……

Dat blijkt uit een gelekt intern voorbereidend beleidsdocument.

Volgens Amnesty International moet prostitutie worden gedecriminaliseerd. Op die manier zouden de rechten van sekswerkers beter kunnen worden beschermd

Vooral Hollywoodactrices laten hun ongenoegen hierover blijken. Onder andere Meryl Streep, Kate Winslet, Anne Hathaway, Emma Thompson, Emily Blunt en Lena Dunham hebben hun stem al laten horen.

Ze ondertekenden allen een petitie waarin Amnesty wordt opgeroepen dit bewuste voorstel in te trekken, omdat het voorstel de mensenrechten en de waardigheid aantast van mensen die zich prostitueren.

“Sekswerkers moeten inderdaad niet gecriminaliseerd worden door de wet. Maar volledige decriminalisatie van sekswerk zou van pooiers ondernemers maken die kwetsbare individuen die te maken krijgen met discriminatie en misbruik verkopen aan kopers van seks zonder dat ze daarvoor gestraft worden”, klinkt het.

‘De reputatie van Amnesty in het beschermen van mensenrechten voor ieder individu zou ernstig en onherstelbaar beschadigd worden als het dit beleid zou doordrukken, een beleid dat de kant kiest van seksuitbuiters, pooiers en prostitueebezoekers’, staat er in de begeleidende brief bij de petitie.

Meteen na de heisa stuurde Amnesty International een statement uit waarin het zei dat het nog geen officieel standpunt heeft ingenomen wat het beleid rond sekswerkers betreft.

Lees ook:Spaanse wet houdt veilige abortus voor minderjarige en beperkte vrouwen tegen
Lees ook:Iraanse kunstenares in de gevangenis vanwege cartoon (teken petitie)
Lees ook:Iran reduceert vrouwen tot babyfabriekjes
Lees ook:Petitie voor seksuele en reproductieve rechten van vrouwen in Burkina Faso
Lees ook:Als een meisje nee zegt, bedoelt ze ook nee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>