Yoko Ono maakt schaakspel tot vredesspel

YokoOnojpgYoko Ono heeft haar eigen schaak-app gelanceerd: Yoko Chess. In het spel is het onder meer mogelijk om de schaakstukken te vervangen door honden.

In de hondenversie van het schaakspel bestaan er geen torens, pionnen en paarden, maar wordt er gespeeld met verschillende hondenrassen.

De koningin is bijvoorbeeld een dalmatiër, de toren is een labrador en pionnen zijn vervangen door teckels. Wanneer de honden worden geslagen klinkt het geluid van een blaffende hond.

Daarnaast is nog een andere speloptie waarbij alle stukken en vakken witgekleurd zijn.

Ono hoopt hiermee het schaakspel te veranderen van een oorlogsspel naar een spel dat vrede stimuleert. De uitdaging, zo stelt de weduwe van John Lennon in haar app, is om niet te vergeten of je tegen de tegenstander of jezelf vecht.

Yoko Chess is gratis te downloaden in de App Store. Voor de spelvarianten moet wel betaald worden. 20% daarvan wordt gedoneerd aan goede dierendoelen.

Lees ook:Yoko Ono zet met bloed besmeurde bril van John Lennon in tegen geweld
Lees ook:Kunstenares maakt aaibaar schaakspel van opgezette muizen
Lees ook:Honden in de pasfoto-automaat
Lees ook:Belinda Meuldijk en haar liefde voor wilde Spaanse honden
Lees ook:Honden zijn net mensen of zijn mensen soms honden?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>