Meryl Streep maakt zich hard voor ‘Equal Rights Amendment’

MerylStreepMeryl Streep is des duivels dat een wetsvoorstel uit 1923, waarin wordt vastgelegd dat mannen en vrouwen in de Verenigde Staten gelijk zijn, nog altijd niet is bekrachtigd.

De 66-jarige topactrice heeft alle leden van het Amerikaanse congres een persoonlijke brief geschreven, waarin zij hartstochtelijk pleit de gelijkheid tussen mannen en vrouwen ruim 90 jaar later alsnog op te nemen in de grondwet.

‘Ik schrijf u om te vragen hiervoor op te komen. Voor uw moeder, dochter, zus, vrouw of uzelf……..’

De Equal Rights Amendment kreeg in 1923 wel voldoende steun van het Congres, maar er waren uiteindelijk te weinig staten die het voorstel steunden. In de VS zijn daar 38 van de 50 stemmen voor nodig.

15 staten, waaronder de conservatieve bolwerken Virginia, Georgia en Alabama, stemden destijds tegen. Initiatieven in de tussentijd om het voorstel nieuw leven in te blazen liepen op niets uit.

Het heeft allemaal veel te lang geduurd, vindt Streep. “Inmiddels praat een geheel nieuwe generatie van vrouwen en meisjes over gelijke inkomsten, beloning en rechten.” De eerste steunbetuigingen van congresleden druppelen al binnen.

Lees ook:Anglicaanse Kerk van Wales zegt JA tegen vrouwelijke bisschoppen
Lees ook:Amnesty International haalt zich woede op de hals vanwege voorstel sekswerk
Lees ook:Meryl Streep onthult dat Walt Disney een seksist was
Lees ook:Duitsland bereikt compromis over vrouwen-quota
Lees ook:Viviane Reding: ‘Er verschijnen barsten in het glazen plafond’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>