WC-vrouw: jurk uit, heldencape aan!

git-colIn de IT-wereld zwaaien mannen nog steeds de scepter en dat wil Tania Katan veranderen.

Ze hoopt dat vrouwen die een neus hebben voor wetenschap, technologie, wiskunde, politiek, kunst en andere ‘typisch mannelijke’ werelden aangemoedigd worden om hun droom na te jagen en hun talent ter beschikking te stellen.

“Vrouwen worden nog steeds genegeerd en gekleineerd. Door onze verhalen te delen, een gemeenschap te vormen en innovatieve en creatieve oplossingen te bedenken, kunnen we dat beëindigen”, aldus Katan. “Het moment waarop we vrouwen eindelijk anders gaan bekijken, gaan we ook een nieuwe wereld zien.”

Haar campagnebeeld bestaat uit een wc-pictogram met superheldenpak en cape. Want was zou er gebeuren als ‘het vrouwtje’ bij de WC geen jurk aan zou hebben, maar een superhelden-cape?

#ItWasNeverADress wil vrouwen aller lande een hart onder de riem steken en hen oproepen de handen uit de mouwen te steken en zich te verdiepen in onderzoeksvelden die tot nu toe als overwegend mannelijk beschouwd worden.

Lees ook:Facebook geëmancipeerd: vrouw en man zijn nu even groot
Lees ook:Vrouwen betekenen volgens (Jeroen) Pauw nog te weinig in samenleving
Lees ook:Zweedse artsen werken mee aan gedwongen maagdelijkheidstesten
Lees ook:Bijna 100-jarige Iraanse wordt tot Amerikaanse genaturaliseerd
Lees ook:Alice in Seksisme-land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>