Blote borsten activistes van FEMEN gaan vanmiddag Dordtse Synode verstoren

femen3De vrouwen van FEMEN, waarvan wij dachten dat ze allang ontmaskerd waren, gaan gewoon nog steeds hun goddelijke gang.

Alhoewel dat goddelijke wel ernstig betwijfeld zal worden door de heren van de Nationale Synode van Dordrecht, waar de ‘femenistes’ vanmiddag eens lekker willen gaan huishouden……….

Dat meldt dagblad TROUW.

In Dordrecht zijn honderden christenen bijeen om te spreken over kerkelijke eenheid. De feministische actiegroep hoopt de aanwezigen in de Grote Kerk ervan te doordringen dat de kerk vrouwen onderdrukt.

‘Femen is tegen het patriarchaat’, laat een activiste in een e-mailwisseling met Trouw weten. ‘Door God als Vader en Heer te blijven verklaren als de essentie van de christelijke doctrine, blijft de vrouw ondergeschikt.”

Het is volgens de vrouwen dan ook een veeg teken dat de enige vrouw op de uitnodiging van de Nationale Synode de Voice of Holland-zangeres Pearl Jozefzoon is. ‘Mannen spreken en vrouwen verzorgen het entertainment.’

UPDATE: Wegens alle aandacht in de media heeft FEMEN het protest niet door laten gaan, omdat ze bang zijn dat de politie hen daar op zal wachten.

De organisatie van de bijeenkomst in de kerk zegt dat het toeval is dat er dit keer geen vrouwen op de sprekerslijst staan.

Ook al is besloten dat de actie niet door gaat, toch zijn de vrouwen blij met de behaalde resultaten. Het bericht kwam namelijk door heel Nederland in de media.

Lees ook:Britse vrouwelijke bisschoppen: ze gaan er komen!
Lees ook:Dit jaar nog de eerste vrouwelijke bisschoppen in Anglicaanse Kerk
Lees ook:Anglicaanse Synode vergadert over vrouwelijke bischoppen
Lees ook:God is een vrouw: topless FEMEN-activiste jat kindje Jezus
Lees ook:Anglicaanse Kerk van Wales zegt JA tegen vrouwelijke bisschoppen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>