Geen Tour de France voor vrouwen? Dan ook weg met die stompzinnige ronde-missen !

MargaretGastElke Tour de France-dag eindigt met de beste renners op het podium met daarnaast de ronde-missen.

Zij staan anoniem en vooral mooi te wezen en te glimlachen met minijurkjes aan die matchen bij de gele, de groene en de bolletjestrui.

Het lijkt me dat het tijd wordt om dit idiote gedoe af te schaffen. Net als het hoog tijd is om de Tour de Feminin weer aan te schaffen…..

Daarover bericht vandaag ook WomenInc.

De Tour-missen worden gekozen uit honderden vrouwen die zich jaarlijks aanmelden. In een artikel van de BBC beschrijft een van hen, studente geneeskunde Magalie Thierry, dat de ceremonie op het podium misschien ouderwets lijkt, maar dat veel mensen het geweldig vinden.

Laura Weislo, vervangend redacteur van Cyclingnews.com, denkt hier heel anders over. “Ik zou graag denken dat in de 21e eeuw vrouwen meer zouden zijn dan alleen mooie ornamenten die naast succesvolle mannen staan”, zegt zij. “De enige vrouwen die je ziet op televisie in de professionele wielersport zijn de modellen op het podium en dit vergroot alleen maar de ongelijkheid in de sport.”

Daarom stellen we voor dat Ranomi Kromowidjojo bij de volgende gouden medaille een tweetal hunks naast zich krijgt en de volgende keer dat de Nederlandse hockeyvrouwen winnen is er een compleet leger aan aantrekkelijke heerschappen bij die alleen maar mogen glimlachen en hun spieren laten rollen.

Illustratie: de wielrenster Margaret Gast deed het meer dan 100 jaar geleden al!

Lees ook:Tour de France vanuit vrouwen bekeken
Lees ook:Marianne Vos en mederensters zijn petitie gestart voor vrouwen in de Tour de France
Lees ook:Prudhomme wuift petitie Marianne Vos voor vrouwen Tour de France voorlopig ver weg
Lees ook:Tour de France – bobo ziet nog weinig in vrouwenversie
Lees ook:Felicitaties: Angela Merkel al 10 jaar Bondskanselier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>