Tunesische politie slaat topless protest van FEMEN uiteen

FEMENTunesiaIn Tunesië heeft de politie 3 FEMEN-activistes opgepakt die zich voor het ministerie van justitie ontkleedden.

Ze wilden hiermee protesteren tegen de arrestatie van een Tunesische FEMEN-collega Amina Tyler………..

De vrouwen, een Duitse en twee Françaises, togen naar de ingang van het gebouw van het ministerie. Daar aangekomen lieten ze hun jassen vallen.

Op hun naakte bovenlijf was onder andere ‘Free Amina’ te lezen. De vrouwen schreeuwden hun leuzen en hadden spandoeken mee waarop Tylers vrijlating werd geëist. Al na enkele minuten werd de protestactie door de politie beëindigd.

De vrouwen werden naar een politiepost overgebracht, omringd door een woedende menigte. Journalisten die verslag deden van het evenement werden aangevallen, evenals advocaten die de journalisten probeerden te beschermen.

Uiteindelijk werden de vrouwen op het hoofdbureau van politie gehoord. Volgens de autoriteiten zijn de ambassades op de hoogte gesteld van de arrestaties.

De FEMEN-activistes kunnen volgens juristen worden aangeklaagd voor verstoring van de openbaar orde en/of onzedelijk gedrag. Op beide overtredingen staan in Tunesië celstraffen van een jaar.

Advocaten die bij het ministerie werken waren niet blij met de protestactie. “Dit is tegen ons geloof”, aldus Fatima Zahaouadi, een jonge advocate. “Het ministerie is geen huis van lichte zeden”, zei een andere boze omstander.

Amina Tyler veroorzaakte in maart ophef door topless protestfoto’s van zichzelf op internet te zetten.

Ze dook vervolgens onder, omdat conservatieve geestelijken een fatwa tegen de vrouw hadden uitgesproken.

Op 19 mei werd Amina opgepakt, omdat ze zich bij de belangrijkste moskee van de heilige stad Kairouan probeerde te ontkleden.

Ze verklaarde nog een keer een protestactie te willen houden. Amina werd aangeklaagd voor het bij zich dragen van een busje afwerende spray.

Morgen volgt de uitspraak in de zaak van Amina.

Lees ook:FEMEN-istes dringen topless het huis van Angela Merkel binnen
Lees ook:Tunesische FEMEN-activiste Amina eindelijk vrij
Lees ook:Tunesische Amina stapt uit FEMEN
Lees ook:Tunesische die topless op Facebook stond, moet vluchten voor haar leven
Lees ook:Tunesië laat de FEMEN-vrouwen vrij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>