‘De Tweeling’ van Tessa de Loo nu ook als musical

De-TweelingHet ijzersterke boek en de prachtige film met wijlen Ellen Vogel waren er al: maar sinds gisteren is er ook ‘De Tweeling’, de musical.

Gistermiddag ging muzikale voorstelling gebaseerd op het verhaal van Tessa de Loo in premiere in het Amsterdamse theater DeLaMar……

Voor de enkeling die boek of film niet zag: de tweelingzusjes Lotte en Anna worden op jonge leeftijd van elkaar gescheiden en groeien op in 2 verschillende werelden: Anna in Duitsland, Lotte in Nederland. Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog worden tegenstellingen alleen maar groter.

De titelrollen wollen vertolkt door Rosa de Silva, bekend van de toneelvoorstelling Anne over Anne Frank, en Hanna van Vliet, die eerder op het podium stond als Pippi Langkous.

De musical van Stage Entertainment is gemaakt in opdracht van Stichting Theateralliantie, omdat het 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Ilse de Lange en JB Meijers, die samen The Common Linnets vormen, schreven samen met Daniël Lohues de muziek voor de voorstelling.

Musical ‘De Tweeling’ is tot en met 31 januari 2016 te zien in DeLaMar in en daarna toert de productie tot en met eind juni langs de theater.

Lees ook:‘De Tweeling’ van Tessa de Loo blijft boeien
Lees ook:Jessica Durlacher vindt commotie over diner-arrangement ANNE onzin
Lees ook:Theaterstuk Anne Frank wegens succes opnieuw verlengd
Lees ook:Amerikaanse Congres eert Anne Frank
Lees ook:Jessica Durlacher mocht van haar vader Anne Frank niet lezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>