Borst vooruit: 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker

BORSTVOORUITBij de start van deze internationale borstkankermaand oktober wordt op de Erasmus Universiteit Rotterdam een boek door en voor vrouwen met borstkanker gepresenteerd.

Internist-oncoloog Agnes Jager van het Erasmus MC: “We kregen regelmatig vragen die verder reikten dan de ziekte zelf. Door onze jarenlange ervaring konden we op veel vragen een antwoord geven, maar soms ook niet. We beseffen dat alleen de échte ervaringsdeskundigen, die misschien wel in dezelfde ruimte in de behandelstoel zaten, daar wél iets over konden zeggen.”

‘Borst vooruit’ is gemaakt in samenwerking met het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC-Havenziekenhuis. 64 vrouwen met borstkanker doen hun verhaal over angsten, onzekerheden, keuzes, kinderen, afscheid nemen, werk en seksualiteit. Met hun ervaringen en adviezen hopen zij andere vrouwen tot steun te zijn.

Paola Veenstra, senior-oncologieverpleegkundige en dr. Agnes Jager, internist-oncoloog, beide werkzaam in het Erasmus MC Kanker Instituut en drs. Marijk Huysman, sociologe en universitair docent, die in april 2012 gediagnosticeerd werd met borstkanker, voerden de eerste gesprekken met patiënten en voerden de regie over het boek.

Het boek is online en in verschillende boekhandels in Nederland te verkrijgen.

Lees ook:Steeds meer vrouwen laten preventief ~à la Angelina Jolie~ hun borsten amputeren
Lees ook:Alle borsten verzamelen vanuit de hele wereld!
Lees ook:Het F – boek verschijnt!
Lees ook:Topadvocate Inez Weski krijgt Lof der Zotheid Speld
Lees ook:Rotterdams flexplekken-bedrijf voor vrouwen wil uitbreiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>