Amy Winehouse verslaat Ayrton Senna

amy_webBritse media verwachten dat Amy Winehouse meer bezoekers naar de bioscoop gaat trekken dan recordhouder Senna, eveneens een documentaire van de Britse regisseur Asif Kapadi.

AMY draait vanaf 3 juli in de Britse bioscopen. In het openingsweekend brak de documentaire al een bezoekersrecord en sindsdien was de film goed voor een omzet van 3,6 miljoen Britse pond.

SENNA, over het leven van Formule 1-coureur Ayrton Senna, kwam uit in 2010 en bracht sindsdien 3,17 miljoen Britse pond op.

Ook in Nederland breekt AMY records. Met ruim 32.000 bezoekers heeft de documentaire zojuist het beste openingsweekend ooit voor een internationale documentaire in Nederland.

Dat heeft distributeur Cineart maandag bekendgemaakt.

In de rolprent zijn tal van nooit eerder vertoonde beelden en opnamen van Amy Winehouse te zien en te horen zijn en sprak Kapadia met talloze mensen uit haar omgeving.



Lees ook:‘Gooische Vrouwen II’ best bezochte speelfilm van 2014
Lees ook:Documentaire over Amy Winehouse voor het witte doek
Lees ook:Hello there: zangeres Adele 5 jaar op rij de rijkste jonge artieste
Lees ook:Familie Amy Winehouse kan zich niet vinden in documentaire
Lees ook:Omstreden documentaire AMY (Winehouse) vanavond in wereldpremière in Cannes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>