IDFA: 3 generaties van vrouwen die misbruikt werden

NoLullabyMensen die seksueel misbruikt zijn hebben 1 ding gemeen met de rest van de wereld: ze zouden allemaal liever geloven dat het nooit was gebeurd.

Het is ook het sterkste ‘coming mechanisme’ van misbruikslachtoffers en getuigen: ontkennen en zover weg stoppen dat de herinneringen nooit meer boven komen.

Het lukte Tina Reuther zo 50 jaar lang op de been te blijven…….

Totdat ze de vernietigende waarheid omtrent haar eigen dochter Floh hoort, op dat moment 18 jaar.

5 jaar later staat Floh met haar aanklacht voor de rechter.

De Duitse regisseusse Helen Simon bouwt een reconstructie van Tina’s gruwelijke familiegeschiedenis, die 3 generaties omspant in ‘No Lullaby’, die momenteel op het IDFA te zien is.

Beelden van het dagelijkse leven van Tina met haar vriendin, waarin ze als een kloeke dame overkomt, worden afgewisseld met vertrouwelijke interviews aan haar keukentafel.

Daar breekt haar kwetsbaarheid door alles heen en zijn haar ontboezemingen over haar eigen misbruikgeschiedenis en die van haar dochter hartverscheurend.

Oude foto’s van haar dochter Floh, gesprekken met een vriendin van Floh maar vooral de door een monotone voice-over voorgelezen huiveringwekkende rechtbankverslagen bevestigen de tragiek van een beschadigde jonge vrouw die een dapper besluit nam – en alles verloor.

Lees ook:Tina Turner verrast Joop van den Ende
Lees ook:IDFA: masterclass door Heddy Honigmann
Lees ook:DJ Eva Koreman wil meer vrouwelijke collega’s
Lees ook:73-jarige Tina Turner staat op de cover van VOGUE
Lees ook:Nederlands eerbetoon aan ‘simply the best’ Tina Turner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>