Oekraïense wil met haar Songfestival-inzending verbroederen

Oekraïne_-_Maria_JazemtsjoekDe Oekraïense Songfestival-deelneemster is ervan overtuigd dat haar lied goed is voor de verbroedering van haar thuisland

“Ik wil bewijzen dat muziek sterker is dan politiek”,

Dat vertelt Maria Jaremtsjoek bij NU.nl.

Ze doet mee met het liedje ‘Tick – Tock’.

“Het Eurovisie Songfestival is de beste manier om mensen te verenigen”, zo vindt de zangeres die het in de eerste voorronde opneemt tegen Nederland.

“Het is een cultureel evenement. Muziek en kunst zijn ervoor bedoeld om te verbroederen. Dus dit is een erg goede boodschap.”

Een eerdere Oekraïense songfestivalkandidate ging verder met het uitdragen van haar boodschap. In 2004 won zangeres Ruslana, die nauw betrokken was bij de Oranjerevolutie van dat jaar en vorig jaar voorop liep tijdens de protesten tegen president Janoekovytsj, die uiteindelijk werd afgezet.

Anders dan Ruslana wil Jaremtsjoek niet de barricades op. “Ik heb politicologie gestudeerd, omdat ik het interessant vond om de geschiedenis van politieke processen te bestuderen”, zo legt ze uit. “Het Songfestival draait niet om politieke processen. Ik wil gewoon zingen, dat is alles.”

Volgens Jaremtsjoek zou het winnen van de liedjeswedstrijd belangrijk zijn voor haar vaderland. “Oekraïne doet het altijd goed op het Songfestival en daar ben ik erg trots op. Ik hoop ook dat de mensen in Oekraïne trots op mij zijn. Ik zal mijn best doen om te laten zien dat ik goed genoeg hiervoor ben.”

Lees ook:Ruslana en 9 andere vrouwen krijgen onderscheiding voor hun moed
Lees ook:FEMEN-activiste krijgt asiel in Frankrijk
Lees ook:Oekraïense journaliste Tatiana Chornovil in de kerstnacht in elkaar geslagen
Lees ook:Oekraïense Joelia Timosjenko roept op tot front tegen dictatuur
Lees ook:Anouk ligt nu al lekker dwars voor het Eurovisie Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>