Yolanda de Best als papieren vriendin bij echtscheiding

De eerste 100 weken In ‘De eerste 100 weken na je echtscheiding’ vertellen vrouwen openhartig over hun relatiebreuk.

Stuk voor stuk emotionele en herkenbare verhalen over angsten, zorgen, schuldgevoelens en rouw: kortom, over de ingrijpende weg van vrouw naar ex-vrouw.

Over hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar ook over het opkrabbelen, het vallen en opstaan, de bevrijding en het hervinden van een balans in dat nieuwe leven.

Dat duurt gemiddeld 100 weken……..

‘Mensen scheiden tegenwoordig veel te makkelijk …’ het wordt vaak gezegd. De werkelijkheid is anders. Want een scheiding – zelfs als die helemaal goed verloopt is altijd heel ingrijpend en gaat gepaard met diepe emoties.

“Het is mijn bedoeling om een soort ’papieren vriendin’ te bieden met dit boek’’, vertelt de auteur in het Haarlems Dagblad.

Journaliste Yolande de Best vond de vrouwen via een oproep op Facebook. “Die werd gedeeld door Heleen van Royen. (die heeft ook een voorwoord geschreven, red.) Ik kreeg honderden reacties. 25 vrouwen heb ik geinterviewd, daarvan zijn 21 interviews geselecteerd.”

“Heftige gesprekken waren het, stuk voor stuk. Ze duurden allemaal wel een uur of 4. En steevast zei de geinterviewde op een gegeven moment; ’Ik vertel dit bijna nooit aan iemand’. Verbazingwekkend!”

Stuk voor stuk unieke verhalen zijn het, maar in alle zijn er vrouwen aan het woord die zo’n 2 jaar eerder zijn gescheiden.

“Gemiddeld hebben vrouwen na hun echtscheiding 2 jaar, 100 weken, nodig om hun leven weer op de rails te krijgen”, aldus De Best. “Bij de een lukt dat beter dan bij de ander.”

Yolande de Best is mediator, pedagoog en ervaringsdeskundige. Ze heeft een succesvolle scheidingspraktijk en is bekend uit de media, o.a. van het programma ‘Echt Scheiden’. Jarenlang was ze hoofdredacteur van ‘Ouders van Nu’ en momenteel is zij hoofdredacteur van ‘Balans Magazine’.

Lees ook:Wat een vrouw aan geld kwijt is in haar leven door te menstrueren
Lees ook:LINDA zet deze maand powervrouwen op de cover
Lees ook:Joodse vrouwen knokken voor het recht op scheiding
Lees ook:Feministisch statement De Tuinbroek is terug!
Lees ook:Katherine Viner is eerste vrouwelijke hoofdredacteur The Guardian

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>