Lysistrata: de seks-staking als sterkste wapen in de strijd

lysistrata‘Lysistrata’, van de dichter Aristophanes, is het verhaal van Griekse vrouw die de vrouwen verenigde om hun mannen tot vrede te dwingen.

Zij roept de vrouwen van beide kampen bijeen en doet een even eenvoudig als geniaal voorstel: zolang de mannen geen vrede hebben gesloten, zullen de vrouwen hen ieder seksueel genot onthouden.

Oftewel: geen vrede, geen bevrediging……..

Regisseuse Marilien Mogendorff nam deze productie voor haar rekening. “Deze satire mag dan al in de 5e eeuw voor Christus zijn geschreven, maar het is nog steeds een springlevend thema. Kijk bijvoorbeeld naar Syrië en allerlei andere conflicten in de wereld waarin vrouwen lijdzaam toezien hoe hun mannen aan oorlogsgeweld ten onder gaan. Lysistrata is een prachtig voorbeeld van vrouwen die het ultieme middel inzetten om vrede te bewerkstelligen.”

Van donderdag 10 tot en met zondag 13 april voert de Theaterwerkplaats de Griekse komedie ‘Lysistrata’ op, ’s werelds oudste maar toch altijd actuele strijd der seksen. De toneelvertaling is van Hugo Claus.

De Theaterwerkplaats is een samenwerking tussen BplusC (Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur) en Leidens oudste toneelvereniging Litteris Sacrum. Reserveren kan via de website.

Lees ook:Lysistrata: seksstaking wellicht ook het middel voor Syrië?
Lees ook:Marathon van Enschede wordt vrouwen-wedstrijd
Lees ook:Ga naar films die er toe doen!
Lees ook:Vandaag in Utrecht: de Vrouwen Power Parade
Lees ook:Tips voor powervrouwen die ook 115 willen worden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>