Amerikaanse fotografe gefascineerd door Hollanders en hun fietsen

TheDutch&TheirBikesSnel, goedkoop, goed voor het milieu en prima voor de gezondheid. Neem daarbij de uitstekende fietsinfrastructuur en het is niet meer dan logisch dat er meer fietsen zijn in Nederland dan inwoners.

Kinderen leren hier, in de ogen van de Amerikaanse Shirley Agudo, eerder fietsen dan lopen…….

Ruim 15 jaar woont en fotografeert ze in Nederland en schrijft ze over de onvergelijkbare Nederlandse fietscultuur in al haar facetten.

Voor Nederlanders is het alledaagse werkpaard ook een manier van leven geworden: de kakker met zijn bakfiets vol kinderen; de hipster met zijn kleurrijke fiets zonder remmen; de TH-student met zijn ligfiets en de schooljeugd met de oma- of de bakkersfiets.

Haar mooie boek ‘The Dutch & their Bikes’ geeft niet alleen een totaalbeeld van stad en land, het gaat ook over hoe Nederlandse fietsontwerpers internationaal met trendy modellen doorbreken (VanMoof, Spiked, Bough Bikes) en hoe de Nederlandse fietscultuur een exportproduct is geworden en meer dan gehoor vindt bij stadsbestuurders van grote steden als Parijs, Londen en New York.

Want ook zij willen naar een tijd met meer fietsen dan auto’s.

Lees ook:Saoedische vrouwen mogen fietsen, maar wel met mannelijke bewaking
Lees ook:Iris van Herpen dubbel gelauwerd voor 3D-collectie
Lees ook:Vandaag kleurt Utrecht nogmaals geel
Lees ook:Saoedische vrouwen niet achter het stuur, maar wel aan de knuppel
Lees ook:Eerste speelfilm ooit uit Saoedie Arabië, gemaakt door een vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>