Wikileaksvrouw vindt film, waarin Carice van Houten haar speelt, niet OK

Birgitta-JonsdottirDe IJslandse politica en activiste Birgitta Jónsdóttir, tot voor kort woordvoerster van Wikileaks, is helemaal niet blij met de film ‘The Fifth Estate’, die over het ontstaan van de klokkenluiderssite gaat.

Haar rol wordt vertolkt door Carice van Houten, maar de echte Birgitta vindt al haar scènes onrealistisch en vindt ook dat Julian Assange dit niet verdient…..

Birgitta Jónsdóttir mocht niet eens naar de première komen. “Ik heb gevraagd of ik er met mijn kinderen heen mocht, maar krijg geen reactie. Het is zielig. Het is lomp, echt. Ik heb ze geadviseerd over het script…..”

Carice Van Houten is nog wel bij haar geweest om te praten. “Ze gebruiken mijn personage en mijn advies en wimpelen me dan af. Geen idee waarom”, foetert Jónsdóttir.

De vrouw achter Wikileaks wil benadrukken dat de film pure fictie is. “Alsjeblieft, als je gaat kijken: het is niet de realiteit. Ik ben niet dol op Julian, maar hij heeft deze film niet verdiend. Hij is geen crimineel. Hij is, weet je, ‘he is just Julian’.”

Lees ook:Carice van Houten is Leni Riefenstahl
Lees ook:Antoinette Beumer wint prijs met haar film JACKIE
Lees ook:Carice van Houten & Halina Reijn komen met ‘Anti Glamour’
Lees ook:Carice van Houten wordt Greta Garbo
Lees ook:Veerle Baetens wint prijs op Tribeca Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>