Annie Lennox pleit voor meer ‘oude vrouwen’ in de pop-business

AnnieLennoxAnnie Lennox heeft deze week de zogenoemde Music Industry Trusts Award in ontvangst mogen nemen.

De 58-jarige Schotse zangeres kreeg de speciale prijs in Londen voor haar prestaties op het muzikale vlak en haar liefdadigheidswerk…..

Dat meldt de BBC.

De voormalige Eurythmics-zangeres kreeg tijdens de ceremonie lof toegezwaaid van onder anderen Sir Elton John en Adele.

Eerstgenoemde kon niet aanwezig zijn, maar sprak Lennox toe in een videoboodschap. Hij zei: “Je verdient deze prijs niet alleen voor je enorme bijdrage aan de muziekindustrie, maar ook voor je werk voor diverse goede doelen en als activiste.”

Adele, die wel lijfelijk aanwezig was in het Grosvenor House Hotel, sprak het publiek toe: “Zoveel van haar liedjes zijn de soundtrack van mijn leven. Annie Lennox is constant aanwezig in mijn leven. Een voorbeeld van briljant talent dat invloed heeft op iedereen.”

Lennox, die na de ceremonie een optreden gaf, was zichtbaar geroerd en voelde zich vereerd met de prijs en de lofuitingen. “Muziek heeft me een leven vol ervaringen en kansen gegeven, waarvan ik nooit had kunnen dromen. Ik voel me bevoorrecht om een artiest te kunnen zijn, met name als vrouw.”

Ze is een duidelijk voorbeeld van een carrièrevrouw die geen enkele moeite heeft met haar leeftijd. Daarover zegt ze: “Popmuziek ging op de een af andere manier altijd over jeugd en schoonheid en nu zie je veel oude mannen van in de 70 op het podium.”

Wat ons betreft mag Annie op haar 70ste ook nog!

Lees ook:Opnieuw powervrouwen in campagne M & S
Lees ook:Zangeres ADELE (‘Heb ik dat?’) onderscheiden door Prins Charles
Lees ook:Angela Groothuizen wint met ‘Vinkeveen’ de Annie M.G. Schmidt Prijs
Lees ook:Charlotte Church ondervond seksisme in muziekindustrie aan den lijve
Lees ook:Stella McCartney geridderd door de Queen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>