Zus Zuckerberg stuurt kinderen bij internet vandaan

dot-randi-zuckerberg-main‘Schermzombies’ worden ze al genoemd. Een betiteling voor de generatie die is geboren in het smartphone-/tablettijdperk. Zij lagen bijkans met een schermpje in de wieg.

De zus van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, Randi Zuckerberg, heeft nou juist een kinderboek geschreven over het onderwerp: offline gaan.

Randi Zuckerburg, die zelf lange tijd voor FACEBOOK werkte, schreef het om kinderen en ouders erop te wijzen dat het belangrijk is niet alleen maar achter computers te zitten.

DOT, (vertaald punt), gaat over een meisje dat dol is op elektronische snufjes. “Ze vergeet nog weleens naar buiten te gaan.”

“Als ze met een beetje aanmoediging toch eens opkijkt van haar scherm ziet ze dat het leven nog leuker is als je ook de tijd neemt om om je heen te kijken”, vertelt Randi Zuckerberg op haar blog.

Ze kwam op het idee toen ze met ouders sprak en merkte dat er veel twijfels bestonden over alle technologie die te krijgen is.

Volgens Randi zien moeders en vaders dat het leven stukken makkelijker is door de technische snufjes, maar maken ze zich tegelijkertijd ook zorgen hoe ze hun kind moeten opvoeden met alle nieuwe mogelijkheden.

“Als ik zie hoe mijn dochter van 2 technologie begint te ontdekken heb ik het gevoel dat het belangrijk is om ook duidelijk te maken dat je gewoon naar buiten moet”, aldus de schrijfster.

Lees ook:Mark Zuckerberg geeft lesje feminisme
Lees ook:Technologie is te belangrijk om aan mannen over te laten
Lees ook:Thuisblijven voor ziek kind: 9 van de 10x doet de moeder dit
Lees ook:Natuurcoach Nicole Olsthoorn daagt vrouwen uit vaker naar buiten te gaan
Lees ook:Fotografe maakt internetkunst van haar gebroken hart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>