Janke Dekker & Jelka van Houten als moeder en dochter Judy Garland & Liza Minnelli

LizaMinnelliJudyGarlandHet is inmiddels een halve eeuw geleden dat moeder en dochter Judy Garland & Liza Minelli samen optraden in Londen.

Dat was voor Janke Dekker Producties de aanleiding was om een nieuwe muzikale show rondom deze wereldsterren te presenteren.

Zij en Jelka van Houten vertolken de moeder/dochter hoofdrollen……..

Judy Garland (1922-1969) was kindster, zangeres en actrice, ze won een Oscar, maar gebruikte ook veel drugs en werd maar 47 jaar oud.

Haar dochter Liza Minnelli (1946) was ook een kindster, zangeres en actrice, won eveneens een Oscar en gebruikte ook veel drugs, maar is de 47 al voorbij.

Ondanks dat (of wellicht juist doordat) de levens van de dames veel overeenkomsten hebben, onderhielden zij een complexe relatie.

Maar welke dochter, doorsnee of niet, wil op haar moeder lijken? Judy Garland stierf op 47 –jarige leeftijd aan een overdosis pijnstillers. In deze voorstelling gaat de 47-jarige Liza op zoek naar haar moeder: het icoon Judy Garland.

Aan de hand van wereldberoemde songs en nieuwe liedjes van Theo Nijland dringen we langzaam door tot de kern van wat deze vrouwen zo bijzonder maakt. Geen rainbows, geen sprookjes. Twee vrouwen, met het zelfde lot: altijd en overal in de spotlights van hun eigen succes. De voorstelling wordt begeleid door een live-band.

Behalve als componist, zal Theo Nijland ook als muzikant en acteur optreden. Hij geeft gestalte aan alle mannen. Tezamen hebben de dames namelijk een behoorlijk aantal mannen versleten.

Zo moeder, zo dochter. Vanaf komende week door heel NL:  Garland & Minelli.

Lees ook:Liza Minnelli is 1 van de beste homo-kenners ter wereld en het gezicht van NOH8
Lees ook:Run, ladies run, tot je 100 bent!
Lees ook:Lottie Hellingman speelt zangeres Judee Sill
Lees ook:Huisvrouw Monologen in de reprise
Lees ook:Zadelpijn II: het verwende nest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>