Oprah Winfrey weigerde naaktscène te doen voor ‘The Butler’

Oprah-Winfrey-Forest-Whitaker-250x268De nieuwe speelfilm ‘The Butler’ vertelt het waargebeurde verhaal over Eugene Allen, gespeeld door Forest Whitaker, die de zwarte butler was van 8 opeenvolgende Amerikaanse presidenten.

Niemand minder dan mediatycoon Oprah Winfrey vertolkt daarin de rol van diens drankzuchtige echtgenote, maar ze had geen trek in een scène waarin ze naakt en bezopen op een bank lag……..

“Gelukkig heb ik regisseur Lee Daniels ervan kunnen overtuigen dat dat geen goed idee was.”

Aldus Oprah Winfrey herself.

“Voor de rest ben ik geen control freak”, zegt ze terwijl haar collega’s een beetje moeten gniffelen. “Nee echt, ik huur tegenwoordig mensen in die weten wat ze moeten doen zodat ik het zelf niet hoef te doen.”

Oprah omschrijft de film als een meeslepend persoonlijk drama dat de misstanden voor zwarten in de Verenigde Staten in de jaren ’50 en ’60 toont. “Ik bewonder hun moed en hun kracht”, vertelt Winfrey. “Door hen ik kan ik nu doen wat ik doe. De film is een hommage.”

Het is 15 jaar geleden dat Oprah voor het laatst op het witte doek te zien in het slavendrama ‘Beloved’. Ze heeft lang getwijfeld of ze weer op een filmset moest gaan staan. Toch was ze blij met regisseur Daniels, ondanks zijn nietsontziende aanpak.

“Als hij iets slecht of nep vond, riep hij dat meteen”, vertelt Winfrey. “Ook maakte hij me helemaal gek met een dansscène. Ik moest 6 uur dansen en uiteindelijk zie je er maar 40 seconden van terug in de film.”

De 59-jarige Oprah Winfrey benadrukt voorts absoluut geen diva te zijn. “In mijn trailer had ik niet eens M&M’s.”

‘The Butler’ draait vanaf 13 december in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:Oprah Winfrey in film over Martin Luther King
Lees ook:Oprah Winfrey speelt de hoeren-madam
Lees ook:De Obama’s kijken vanavond Oprah’s film ‘Selma’
Lees ook:Oprah Winfrey nog steeds de machtigste beroemdheid
Lees ook:Mediamagnate Oprah Winfrey was totaal opgebrand toen haar zender niet van de grond kwam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>