Mensen zeggen vreselijke (goedbedoelde) shit tegen jonge weduwes

Sterke-vrouw-300x336De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 23 juni uitgeroepen tot Internationale Weduwendag.

De dag is bedoeld om het maatschappelijke bewustzijn over de moeilijkheden die weduwen en hun kinderen ondervinden te vergroten.

SBS6 besteedt vanavond in ‘Hart van Nederland’ aandacht aan het initiatief van een groep vrouwen die op jonge leeftijd weduwe werden.

Soms wil je als zo’n jonge weduwe namelijk even alles loslaten. “Dan is het tijd voor een rouwpauze.”

Aldus Petra van Rij in haar boek ‘Gisteren was alles nog goed’.

Zij was 32 jaar toen haar man, zeezeiler Hans Horrevoets, in 2006 om het leven kwam tijdens de Volvo Ocean Race. Zwanger en met een peuter van anderhalf blijft ze ontredderd achter.

Een tijd van verdriet en wanhoop volgt tot ze besluit dat het anders moet. Ze had ze veel steun aan contact met lotgenoten. Ze richtte daarom samen met haar zus Stichting De Jonge Weduwe op.

De film die zij onlangs met veel lotgenotes maakten, gaat vandaag in première.

Shit people say to widows is een Amerikaanse film over de wellicht goed bedoelde, maar ook zeer kwetsende dingen die mensen tegen verweduwden zeggen.

Het was de inspiratie voor de film van Stichting de jonge Weduwe  die vandaag in première gaat. Met, inderdaad, shit die mensen nou eenmaal zeggen. En voor het tegenwicht dan ook nog een tweede film, met de positieve dingen die jonge weduwes ervaren hebben.

Lees ook:Jonge Australische journaliste ‘verlinkt jonge bedreigers’ aan hun ouders
Lees ook:Padvindsters helpen in de strijd tegen de blote borsten van pagina 3
Lees ook:Meryl Streep: er anders uitzien is je kracht!
Lees ook:Femke Janssen viert het succes van haar zussen Antoinette & Marjolein Beumer
Lees ook:Amy Poehler & Tina Fey: Hoezo zijn vrouwen niet grappig?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>