Susan Boyle: ‘the American dream’ uit het Schotse achterland

Susan_Boyle_woman_I_was_born_to_beHet is het verhaal van een Hollywood-sprookje, maar waar gebeurd. Als laatste in een kinderrij van 9 werd Susan Boyle in 1961 geboren met een hersenbeschadiging. Daardoor kon ze op school maar moeilijk meekomen en werd ze in het dorpje waar ze woonde, betiteld als ‘Susan Simple’.

De dorpsgekkin zo’n beetje. Omdat ze als enige in het gezin niet trouwde, zorgde ze voor haar oude moeder die in 2007 op 94-jarige leeftijd overleed. Toen pas kon ze aan zichzelf denken. Een oude, maagdelijke vrijster.

Maar ze had ook nog een droom, ja bijna kinderlijk: ze wilde zingen voor een groot publiek. Susan deed mee aan ‘Brittain’s Got Talent’ en: ze zag, ze zong en overwon………….

Het was een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van de TV, een sprookje tijdens het begin van de crisis in 2009. Daarmee deed ze miljoenen mensen in de wereld meedromen en geloven in het eigen kunnen. ‘A Star Was Born’.

Ook in Amerika kon het niet op. Zij beantwoordde immers aan de grote Amerikaanse droom. Een Cinderella-achtig verhaal: plompe werkeloze huisvrouw blijkt een nachtegaal.

Er is inmiddels een boek van haar op de markt en ja ‘Susan The Movie’ komt eraan en ik denk ook ‘Susan The Musical’ en ‘Susan The Opera’!

En ze speelt mee in ‘The Christmas Candle’, wat de kerstfilm van 2013 moet worden.

Kijk naar het slot van haar story op de TV, waarin ze uiteraard eindigt met ‘I dreamed a dream’ uit ‘Les Misérables’, nu met de professionele Britse cast.

Lees ook:Dit is de vrouw achter de stem van iPhone SIRI
Lees ook:Susan Smit over de liefde
Lees ook:Susan Wagner in Raad van Bestuur APPLE
Lees ook:Introverte powervrouwen volgens Susan Cain
Lees ook:Susan Visser speelt ‘Madame Bovary’ op de planken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>