Vrouwelijke beulen van de Holocaust waren net zo erg

HitlersFuriënMijn vader had er vroeger een enorme hekel aan als ik hoge laarzen droeg. Dat deed hem denken aan ‘de gemene vrouwelijke kapo’s’ uit WOII.

Begrijp me goed: wijlen mijn vader was misschien we de enige man in mijn leven waarvoor ik mijn outfit aanpaste. Maar ik had dan ook een hele leuke vrouwvriendelijke vader, die zijn dochter stimuleerde te studeren en op eigen benen te staan.

Ik moest opeens aan die door hem gehate laarzen denken vanwege de uitgave van ‘Hitler’s Furien, vrouwelijke beulen in de killing fields van de Holocaust’………..

Deze vrouwen waren niet alleen getuigen, maar vaak ook gewetenloze daders.

Vele jonge verpleegsters, onderwijzeressen, secretaressen en echtgenotes zagen de opkomst van de nazi’s en de vernietigende zucht naar Lebensraum als een kans om rijkdom en fortuin te vergaren in het ‘wilde oosten’.

Wendy Lower presenteert na 20 jaar archiefonderzoek in Oost-Europa en het voeren van honderden interviews met betrokkenen het overtuigende bewijs dat vrouwen een net zo’n grote rol hadden in de Holocaust als de mannelijke beulen, waarover al zoveel is geschreven.

Ze schetst een schokkend beeld van Hitlers vrouwelijke beulen aan het Oostfront.

De Amerikaanse Wendy Lower is docent geschiedenis aan de Ludwig Maximillan Universiteit in München. Ze heeft sinds 1992 archief- en veldonderzoek in Oost-Europa verricht en gepubliceerd over de Holocaust.

Een reportage van 1Vandaag:
sitestat
Wendy Lower ‘Hitlers furiën, vrouwelijke beulen in de killing fields van de Holocaust’ ISBN: 9789000306213, Uitgeverij Spectrum, €30,=

Lees ook:Vrouwen verschillen in oorlogen niet zoveel van mannen
Lees ook:Glossy WENDY (van Dijk) gelanceerd
Lees ook:Onderzoek naar nu 90 jarige vrouwelijke kampbeul Auschwitz
Lees ook:Magazine Supervrouwen vanaf heden online!
Lees ook:Grant Thornton komt met 12 aanbevelingen voor meer topvrouwen en ja: ook quota helpen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>