Abke Haring ontvangt Theo d’Or voor Hamlet

HamletVsHamletTijdens het Gala van het Nederlandse Theater in Amsterdam zijn vanavond de belangrijkste toneelprijzen van het land toegekend; de Louis d’Or en de Theo d’Or.

De winnares van de Theo d’Or voor beste vrouwelijke hoofdrol is Abke Haring. Lovende woorden van de jury voor haar: ‘Eén van de grootste talenten van haar generatie.’

Ze ontvangt de onderscheiding voor haar rol in ‘Hamlet vs Hamlet’, een uitvoering van Toneelhuis/Toneelgroep Amsterdam onder leiding van Guy Cassiers.

De jury met daarin onder meer Boris van der Ham, Walther van den Heuvel en Wybrich Kaastra roemt Haring voor het neerzetten van de “gedroomde Hamlet”:

‘Een grootse en unieke acteur; één die schept in plaats van invult.’ Mooie woorden van de Nederlandse Toneeljury ook voor Jacob Derwig, die vanavond is uitgeroepen tot winnaar van de Louis d’Or voor beste mannelijke hoofdrol van het afgelopen seizoen.

De Colombina, de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol, ging dit jaar naar Kirsten Mulder – ‘ongekende timing en heerlijk maffe mimiek’, aldus de jury – voor de rol van Honey in ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’.

Lees ook:Actrice Marieke Heebink wint 2e Theo d’Or
Lees ook:Halina Reijn genomineerd voor de Theo d’Or
Lees ook:Halina Reijn wint Theo d’Or!
Lees ook:Ricky Koole speelt hoofdrol in ‘The Broken Circle Break Down’ Nederland
Lees ook:Varken Hamlet gaf Melanie haar leven terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>