Omgedraaide prostitutie: blanke single ladies op zoek naar warmte en seks in Gambia

beach massage gambia“Wat Thailand is voor Westerse mannen op leeftijd, is Gambia voor Westerse vrouwen op leeftijd: 1 grote speeltuin.”

Aldus de beschrijving van het arme Afrikaanse land op een reissite waar ‘rijpe vrouwen’ worden aangemoedigd om seks met jongens te hebben, die niks te makken hebben, in ruil voor wat eten en onderdak.

Op Single2Travel meldt eigenaar Monique zonder enige bedenking over deze opvallende vorm van prostitutie.

Daarover schrijft vandaag ook Joop.nl in een artikel getiteld ‘Afrikaanse jongens aangeboden als levende dildo’s’. Wrang, maar waar.

Want waar de meisjes in Thailand nog betaald krijgen voor het ter beschikking stellen van hun lichaam, is dat in Gambia helemaal ‘gratis’. Het enige wat de op seks beluste ‘rijpe vrouw’ hoeft te doen is zo’n jongen onderdak geven in de eigen hotelkamer voor een paar dagen.

De documentaire ‘Welcome to the Smiling Coast’ biedt een inkijkje in het dagelijks leven van 15 van zulke jongens.

Sedert 10 jaar ontvangt Gambia ruim 100.000 bezoekers, waardoor het land de reputatie van Afrika’s Costa del Sol kreeg. Op slechts 5 uur vliegen, zorgen de all-inclusive hotels voor het ultieme Afrikaanse avontuur van zon, zee en seks.

Ironisch genoeg wonen veel Gambianen, en vooral jongeren, in de arme wijken op slechts een steenworpafstand van de toeristenhotels en stranden. Met de contouren van een betere toekomst letterlijk om de hoek, blijft het idee van het nemen van de gevaarlijke ‘back way’, door de woestijn en over zee naar Europa, altijd in hun gedachten.

Uit eerdere films en documentaires over ‘omgekeerde prostitutie’ of ‘omgekeerd sekstoerisme’ herinner ik me de ongemakkelijke waarheid van naar liefde en seks hunkerende westerse vrouwen en de jonge, lenige verleidende ‘zwarte broekies’ op de stranden.


Welcome to the Smiling Coast: Living in the Gambian ghetto from Upperunder on Vimeo.

Lees ook:Vrouwelijk sekstoerisme naar Afrikaanse en Zuid Amerikaanse jongens is ook slavernij
Lees ook:Vrouwen in Gambia moeten aan de hoofddoek
Lees ook:Thaise babyfabriek was ‘big business’
Lees ook:Docu over vrouwen op seks-safari in Afrika: je wordt er niet vrolijk van!
Lees ook:Ondanks verbod komt meisjesbesnijdenis in SAHEL-landen nog teveel voor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>