Nicole Buch zet ‘Buch in de bajes’ voort

NicoleBuchNicole Buch komt, 8 maanden na het overlijden van haar echtgenoot Menno Buch, met een nieuwe reeks van ‘Buch In De Bajes’.

Dit keer vanuit de Penitentiaire Inrichting (PI) Rotterdam, een ruige stadsgevangenis waar zo’n 500 gedetineerden gehuisvest zijn….

Te zien is hoe Nicole tijdens haar maandenlange verblijf in de bajes, naast haar werk als producent, nu ook zelf de gevangenisvloer op gaat voor intense gesprekken met zowel gevangenen als personeelsleden.

Een heftige omgeving waar Nicole zich, ook zonder haar grote liefde en partner in crime Menno, heel goed weet te bewegen.

Nicole Buch heeft geen moment getwijfeld toen Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL Nederland, haar vroeg het stokje van Menno over te nemen.

“Een geweldige kans om deze verhalen te blijven vertellen en het Buch-gedachtegoed voort te zetten”, aldus Nicole.

Ze is vanaf de allereerste draaidag gesteund door de gevangenen die in het programma geportretteerd worden.

“Het was heel mooi hoe de mannen hier zich vanaf het begin naar mij hebben opgesteld”, vertelt ze in de Rotterdamse gevangenis aan De Telegraaf.

“Zelfs de zwaarste jongens toonden hun respect. Velen stapten zelf op me af en zeiden: ‘mevrouw, gecondoleerd’. Anderen maakten raps over Menno of tekeningen van hem. Via het interne postvak van de gevangenis ontving ik mooie brieven.”

‘Buch in de Bajes’, met deze keer Nicole Buch als presentatrice, is vanaf vanavond, 12 maart 2015 op donderdagavond te zien om 21:30 uur bij RTL 4.

Lees ook:Goedele Liekens verovert met ‘Das Vagina Buch’ nu ook de Duitsers
Lees ook:Anne Frank inspireert hedendaagse gevangenen
Lees ook:Natuurcoach Nicole Olsthoorn daagt vrouwen uit vaker naar buiten te gaan
Lees ook:Ilse de Lange vertelt voortaan dat we de groenten van HAK moeten hebben
Lees ook:Chodorkovski waarschuwt vrijgekomen Pussy Riot-vrouwen voor wrok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>