‘De islam is fundamenteel vrouwonvriendelijk’

BeenEen poster van benen met daarop woorden als ‘steniging’, ‘slet’ en ‘shariaconform’.

Dat is het centrale beeld in de nieuwe campagne van Vrouwen Tegen Islamisering, die gisteren in Antwerpen wordt gepresenteerd.

“De islam is fundamenteel vrouwonvriendelijk”, aldus de organisatie, die geleid wordt Anke Van dermeersch, die ook de Vlaams Belangfractie in de Senaat voorzit.

Op posters en postkaarten wordt op de kortgerokte benen van Anke Van dermeersch op hoge hakken een schaal geprojecteerd. Daarop werden waardeoordelen zoals steniging, verkrachting, hoer, slet, ‘gematigde’ Islam en shariaconform geplaatst.

De poster is geïnspireerd op werk van Rosea Lake, een Canadese studente grafisch design aan de Capilano universiteit van Vancouver. Zij maakte een dergelijke foto maakte vorig jaar als onderdeel van een werkopdracht. 

Daarop is een vrouw te zien die haar rok omhoog houdt, waarbij op haar achterbenen 10 stigma’s zijn geschreven.

Van onder naar boven, dus hoe korter de rok wordt zijn dat: eerzaam, preuts, ouderwets en gepast onder de knie. Daarboven: flirterig, brutaal, uitdagend, erom vragend, slet en tenslotte hoer.

“Een vrouw wordt volgens de sharia als inferieur beschouwd. Het symbool daarbij is het verplichten van bepaalde kledij”, stelt voorzitter Anke Van dermeersch. “Hoer en slet, dat zijn termen die we naar ons hoofd geslingerd krijgen als we in de Antwerpse Carnotstraat lopen. Als vrouw verzetten wij ons daartegen.”

Van dermeersch stelt dat het probleem vanuit islamitische landen ook naar België is overgekomen door de massa-immigratie. “Eigenlijk bestaat er geen gematigde islam”, stelt Van dermeersch nog. “Er zijn er wel die dat gematigd toepassen maar de islam blijft de islam”.

Bij het Antwerpse stadhuis werd de actie meteen in het straatbeeld getoond, met verschillende lege stiletto’s en pumps, als symbool voor de vele slachtoffers.

Lees ook:Vlaams Belang politica in bikini tegen boerka
Lees ook:Anke Van dermeersch moet haar Louboutins aan de wilgen hangen
Lees ook:Brabo-standbeeld Antwerpen vanochtend in boerka gehuld
Lees ook:Vrouwen tegen Islamisering mogen geen blote benen meer gebruiken
Lees ook:Christian Louboutin wil zijn pumps van affiche tegen islamisering af

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘De islam is fundamenteel vrouwonvriendelijk’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>