Christian Louboutin wil zijn pumps van affiche tegen islamisering af

VTILouboutinDe Franse schoenenontwerper Christian Louboutin, die van de rode zool zijn handelsmerk maakte, eist via een kort geding de stopzetting van een campagne van Vrouwen Tegen Islamisering (VTI), waarover wij hier eerder schreven.

Op de campagneposter met de vraag ‘Vrijheid of islam?’ draagt Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch Louboutin-schoenen en Loubouton zelf vindt dat het merk daardoor schade wordt toegebracht.

Hij wil dat al het campagnemateriaal vernietigd wordt.

Ook de Canadese studente grafisch ontwerp Rosea Lake zou Vlaams Belang en Anke Van dermeersch graag dagvaarden, als ze centjes had.

De overeenkomsten met het werk ‘Judgments’ van Rosea Lake zijn Judgmentsfrappant, zoals wij ook reeds opmerkten.

“Ze hebben zonder toestemming mijn werk gebruikt”, zegt ze op de blog Roodwild. “Ik ben boos over het feit dat ze mijn idee hebben gebruikt om iets dergelijks te promoten. Ik verafschuw dit volledig.”

Van dermeersch gaf vorige week al toe dat de inspiratie voor de affiche kwam van het werk van de Canadese studente. Ook werd ze gevraagd of ze geen toestemming had gevraagd om schoenen van het merk Louboutin te gebruiken. “Ik ben die schoenen gewoon gaan kopen en heb ze aangetrokken voor de foto”, antwoordde ze.

Nu tweet Dewinter dat Louboutin via een kort geding een verbod wil van de affiche.

VTI vindt de eisen van Christian Louboutin onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. “Mag een politica nog vrij campagne voeren gekleed in merkkleding? Mag ze nog telefoneren met een iPhone of Blackberry, een bril van Armani of Chanel dragen of, zoals Kris Peeters, op een Merckx-fiets rijden zonder daarvoor aangeklaagd te worden?”, reageert Anke Van dermeersch in een persmededeling.

Een vonnis met kledijvoorschriften voor politici zou volgens VTI een surrealistisch precedent zijn. “Los van het absurde argument betreffende imagoschade is er geen juridische basis voor een dergelijke eis. Het Benelux-merkenrecht is terzake niet van toepassing, onder andere omdat VTI geen commerciële activiteiten ontplooit”, klinkt het in het persbericht.

VTI gaat haar campagne niet stopzetten, tenzij de rechtbank haar ertoe zou verplichten. Het kort geding wordt vrijdag behandeld voor de Antwerpse rechtbank van koophandel.

Louboutins

Lees ook:Anke Van dermeersch schokt opnieuw met affiche, nu van vrouwenbesnijdenis
Lees ook:Vrouwen tegen Islamisering mogen geen blote benen meer gebruiken
Lees ook:Anke Van dermeersch moet haar Louboutins aan de wilgen hangen
Lees ook:Roklengte of hakhoogte bepalen niet of je hoer, slet of tut bent
Lees ook:‘De islam is fundamenteel vrouwonvriendelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>