Vrouwen tegen Islamisering mogen geen blote benen meer gebruiken

van der meerschNadat eerder schoenendesigner Christian Louboutin in het gelijk werd gesteld door de rechtbank, omdat hij vond dat zijn schoenen (met zijn handelsmerk de rode zolen) op de poster van Vrouwen tegen Islamisering stond, moet nu ook de bijgewerkte versie met gele zolen weg.

De campagne is namelijk geïnspireerd op het werk ‘Judgments van de Canadese studente Rosea Lake. Zij liet een foto maken van blote vrouwenbenen met streepjes op die de lengte van een rok aanduiden. Naast elke lengte van de rok staat een woord dat beschrijft hoe de vrouw door anderen wordt aanzien. Van matrone helemaal onderaan tot hoer bovenaan. D

Anke Van dermeersch liet voor de beweging Vrouwen tegen islamisering een gelijkaardige foto maken van haar eigen blote benen. Naast de streepjes stonden woorden om aan te tonen hoe de islam denkt over vrouwen die de rok dragen overeenkomstig het streepje.

Rosea Lake vindt het plagiaat en kreeg vandaag van de rechtbank gelijk. De campagne, ook die met andersgevormde benen en gele schoenenzolen moet worden stopgezet. Per inbreuk moet Van dermeersch €1000,= betalen. Het vonnis moet ook in 3 kranten gepubliceerd worden. Van dermeersch heeft al aangekondigd in beroep te gaan tegen het vonnis.

Lees ook:Anke Van dermeersch moet haar Louboutins aan de wilgen hangen
Lees ook:Roklengte of hakhoogte bepalen niet of je hoer, slet of tut bent
Lees ook:Vlaams Belang politica in bikini tegen boerka
Lees ook:Christian Louboutin wil zijn pumps van affiche tegen islamisering af
Lees ook:‘De islam is fundamenteel vrouwonvriendelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>