Anke Van dermeersch moet haar Louboutins aan de wilgen hangen

vrijheidofislamDe vereniging Vrouwen tegen Islamisering van de Belgische VB-politica Anke Van dermeersch moet stoppen met het gebruik van het campagnemateriaal waarop Louboutinschoenen met rode zolen te zien zijn.

Dat heeft de Antwerpse rechtbank vanochtend beslist na een kortgeding van de Franse schoenontwerper……..

Van dermeersch stelde kort na de uitspraak al meteen nieuwe, licht gewijzigde affiches voor met daarop identieke schoenen met gele zolen. (zie boven)

Op de vraag of het om hetzelfde merk gaat, antwoordde ze: “Het paar Louboutinschoenen heb ik uitgedaan, dit zijn mijn Vlaams-nationalistische schoenen.”

De zaak draait rond een reeks affiches en flyers in het kader van de campagne ‘Vrijheid of islam’ van Vrouwen tegen Islamisering. Daarop zijn de benen van een kortgerokte Van dermeersch te zien met een waardeschaal die moet verwijzen naar de kledijvoorschriften van de sharia.

Ook de Canadese vormgeefster Rosea Lake heeft een klacht ingediend, omdat het idee van haar gestolen zou zijn.

Anke Van dermeersch noemt de beslissing van de rechter een politiek vonnis, ingegeven door angst. Of ze in beroep gaat, heeft ze naar eigen zeggen nog niet beslist.

“We blijven ons in ieder geval verzetten tegen de islamisering, waar vrouwen het eerste slachtoffer van zijn”, stelde ze.

Lees ook:Vlaams Belang politica in bikini tegen boerka
Lees ook:Vrouwen tegen Islamisering mogen geen blote benen meer gebruiken
Lees ook:Anke Van dermeersch schokt opnieuw met affiche, nu van vrouwenbesnijdenis
Lees ook:‘De islam is fundamenteel vrouwonvriendelijk’
Lees ook:Brabo-standbeeld Antwerpen vanochtend in boerka gehuld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>