Brabo-standbeeld Antwerpen vanochtend in boerka gehuld

BraboBoerkaOp de Grote Markt van Antwerpen heeft de organisatie Vrouwen Tegen Islamisering vanmorgen actie gevoerd naar aanleiding van Internationale Vrouwendag.

De demonstrantes hulden het Brabostandbeeld op het plein in een boerka, naar eigen zeggen als symbool voor de bedreiging die de islam vormt voor de rechten van de vrouw……..

Volgens VTI-voorzitster Anke Van dermeersch, lijsttrekker van de Antwerpse VB-lijst voor het Vlaams Parlement bij de komende verkiezingen, is van gelijke rechten voor man en vrouw binnen de moslimcultuur geen sprake.

Ze vreest bovendien dat de islamitische waarden en voorschriften door immigratie stilaan onze samenleving binnensluipen. “Ook in onze Vlaamse scholen worden jonge moslimmeisjes thuisgehouden van de schoolreis of de zwemles”, stelt ze.

Tijdens de actie, die om de openbare orde niet al te zeer te verstoren al om 6.30 uur werd georganiseerd, vergeleken de Vrouwen Tegen Islamisering zichzelf met de strijd die de Antwerpse volksheld Silvius Brabo volgens de bekende sage voerde tegen de reus Antigoon, die de stad terroriseerde en tol vroeg aan alle langsvarende schepen.

“Brabo bevrijdde volgens de overlevering Antwerpen van Antigoon”, zegt Van dermeersch. “Nu wordt onze vrijheid opnieuw bedreigd. De vrouwenemancipatie in onze samenleving werd maar een feit na vele generaties felle strijd en Vrouwen Tegen Islamisering wil die strijd verderzetten.”

Anke Van dermeersch riep tot slot in het kader van de verkiezingen op om te stemmen voor vrouwen die strijdvaardig zijn en echt opkomen voor de rechten van de vrouw, in plaats van ‘façadefeministen’ die aan multicultureel stilzwijgen doen.

Lees ook:Vlaams Belang politica in bikini tegen boerka
Lees ook:‘De islam is fundamenteel vrouwonvriendelijk’
Lees ook:Anke Van dermeersch moet haar Louboutins aan de wilgen hangen
Lees ook:Anke Van dermeersch schokt opnieuw met affiche, nu van vrouwenbesnijdenis
Lees ook:Vrouwen tegen Islamisering mogen geen blote benen meer gebruiken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>